Užasna smrt djevojke u Busovači: Tijelo joj pronađeno u sobi kod gazde, s kojim je bila u ljubavnoj vezi?

Tijelo nesretne djevojke je prekjučer nađeno u sobi na katu ugostiteljskog objekta AS u Busovači, koji vodi Mario Ćosić, a sa kojim je Milana navodno bila u ljubavnoj vezi. Radi daljnje istrage zadržani su Milanina brat i Mario Ćosić te tri ženske osobe iz Srbije za koje se pretpostavlja da su se kao i preminula djevojka bavile prostitucijom. Četvrta djevojka koja je boravila u AS-u uspjela je pobjeći prema Srbiji.

Nezvanično se moglo čuti da je Milana, koja je prijavljena u Trnjacima kod Bijeljine, više od dvije godine radila AS-u, dok su ostale djevojke prije nekoliko dana taksijem dovezene iz Zenice.

Milanina brat i Mario Ćosić policiji su tijekom saslušanja ispričali da se djevojka sama ubila, no čudno je to što je ona hitac iz pištolja ispalila kroz jorgan u trbuh, što je, prema tvrdnjama upućenih, neuobičajeno za samoubojice koje uglavnom gađaju glavu ili srce. Navodno je tijekom ispitivanja osumnjičenih rečeno da je Milana, zbog ljubomore, Ćosiću prijetila da će se ubiti.

S obzirom na to da je istraga zapala u ćorsokak, vještačenje bi trebalo dati objašnjenje da li se u ovom slučaju radi o zločinu ili suicidu. Tako su parafinske rukavice osumnjičenih i preminule te drugi tragovi s mjesta događaja dostavljeni u Centar za forenziku FMUP-a. Obdukcionista bi u svom izvješću trebao pojasniti putanju zrna u odnosu na ulaznu ranu na trbuhu. Time bi se objasnilo i to je li djevojka mogla sama sebi pucati u trbuh, ili je to učinio netko drugi.

fena