Uzalud priznao ubojstvo hrvatskoga bračnog para povratnika

arnes delic
To je novinarima jučer potvrdila Mirna Poljac, glasnogovornica Tužiteljstva u Zenici, čiji se tužitelj žalio na još prije godinu dana neshvatljivu nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Zenici koji je, zbog nedostatka dokaza, oslobodio Arnesa Delića (23) iz vareškog sela Dragovići, piše pogled.ba.

Naime, smatrali su kako materijalni dokazi i iskazi svjedoka nisu dovoljni u procesu protiv optuženog za razbojstva i smrtonosno premlaćivanje dvoje nesretnih staraca. Proces protiv od ranije poznatog nasilnika i lopova Delića, koji je na početku i priznao zločin, vodi se već dvije godine, odnosno nakon što je uhićen zbog sumnje da je 21. travnja 2014. pijan najprije došao pred kuću Fabijana Tomića, također povratnika, i rukama lupao po ulaznim vratima tražeći da "sredi račune u vezi s nekim dugom".

Potom je na silu otvorio drvena ulazna vrata kuće Eve i Gorana Vlajića, koju je namjeravao opljačkati, ali kako nije pronašao pogodne stvari koje bi prisvojio, krenuo je dalje, te došao do kuće u kojoj su živjeli Nikola Crepulja i Marica Kristić. Njih je, prema optužnici, Delić brutalno pretukao. Stravičan prizor i tragovi krvi po cijeloj kući svjedočili su o ovom krvavom piru. Istog dana, Nikola je preminuo u bolnici, a Kristić u staračkom domu gdje je premještena nakon hospitalizacije.

- Iza Nikole je ostala jedina sestra, nemoćna i uboga starica, a iza Marice siromašna kći koja jedva preživljava. Prema kazivanju mnogih, iza optuženika je stajala traljava istraga - pisalo je u reakciji nakon oslobađajuće presude koju potpisuje fra Stjepan Duvnjak. O starim i nemoćnim u mjestima kraj Kraljeve Sutjeske većinom brinu fratri Sutješkog samostana, koji su prethodno uzalud više puta apelirali na javnost zbog učestalih napada.