Upoznali su se putem Facebooka i isplanirali ubojstvo supruga

namještanje utakmica, silovanje, pljačka, tučnjava, prometna nesreća, droga, Sipa, krađa, napad, novinar, ubojstvo, Orašje, pucnjava, pucnjava, ranjavanje, Sarajevo, nk šibenik, pekara, krađa, Međugorje, glamoč, pokušaj ubojstva, prometna nesreća, kobilovača, samoubojstvo, opine, prometna nesreća, potpolje, Livno, kosturnica, maloljetnici, Tomislavgrad, prometna nesreća, MUP HBŽ, prometna nesreća, žepče, pogibija, Drniš, prometna nesreća, ubojstvo, profesorica, Zagreb, policijska uprava, Mostar, policija, zapaljeno vozilo, prometna nesreća, Čapljina, ubojstvo, samoubojstvo, Ljubuški, prekršaj, kazna, Imotski, svekrva, otrov, heroin, šverc, karlovac, Posušje, krađa, zlato, Buna, sudar, prometna nesreća, drvar, Kupres, MUP HBŽ, prometna nesreća, Sarajevo, Mostar, pljačka, provala, Mostar, prometna nesreća, prometna nesreća, Slavonija, ubojstvo, Zagreb, prometna nesreća, pogibija, Metković, prometna nesreća, prometna nesreća, stravično, Kutjevo, prometna nesreća, Zagreb, s
Kako neslužbeno doznajemo, nakon što su dali iskaz policiji, o ubojstvu Nedeljkina supruga Ivice K. (41) nisu više prozborili ni riječi.

Međutim, u opširnom iskazu koji su dali na policiji, istražiteljima su objasnili kako su se upoznali i isplanirali okrutno ubojstvo. Nakon što su stupili u kontakt putem Facebooka, navodno je upravo Nedeljka K. bila ta koja je supruga nagovorila da Matu O. primi u kuću kao radnika koji će mu pomagati dok traju radovi u šumi. On je Nedeljkinu ponudu objeručke prihvatio i ubrzo je ušao u život peteročlane obitelji iz vrbovečke Dubrave.

Više od godinu dana živio je s njima i besplatno pomagao Ivici K. Mati O. u tom je trenutku takva situacija odgovarala, s obzirom na to da nije imao gdje stanovati. Roditelji su ga se odrekli još kao malenog dječaka i život je proveo uglavnom u udomiteljskim obiteljima, baveći se raznim poslovima.

Iako je tijelo Ivice K. u bunaru pronađeno u raspadnutom stanju, sumnja se da je bio mrtav već nakon udaraca sjekirom u glavu. Međutim, ubojice su u Ivicu K. ispalili još nekoliko hitaca iz plinskog pištolja te su ga izboli nožem. Nakon toga bacili su ga u bunar. Uhićeni su godinu i pol nakon toga jer je zvjerski čin netko prijavio policiji.

vecernji list