Uhićeno 19 dilera, zaplijenjeni droga, oružje i mine

crna kronika, crna kronika, crna kronika, Mostar, crna kronika, bomba, Grude, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, gp bih, granična policija, Granična policija Izačić, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, Pero Oršulić, crna kronika, crna kronika, akcija, Sipa, droga, crna kronika, Metković, granični prijelaz, marihuana, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, bomba, Posušje, policija, Posušje, bomba, dojava, crna kronika, crna kronika, droga, uhićenja, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, leš, glava, Mostar, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, lupriv, crna kronika, Darko Šobo

Pretražili su njihove kuće i našli veće količine narkotika, a kod nekih je nađeno i oružje te minsko-eksplozivna sredstva. 

Piše: I.H. / Dnevni list

U utorak su se na ispitivanju nalazili Željko Ninković, Boško Šupić i Maja Mrkajić koji su uhićeni u Trebinju te Goran Svorcan i njegova djevojka koji su privedeni u Bileći. Istražitelji su ispitivali i ostale uhićene, među kojima je bila jedna osoba iz Stoca, kao i šestero ljudi iz Gackog. Pored Svorcana i njegove djevojke u Bileći je uhićeno još petero ljudi. Dvoje dilera je uhićeno u Istočnom Sarajevu, a za dvije osobe se jučer još tragalo. Kako je rečeno na konferenciji za novinare koja je jučer održana u Trebinju, policija je već sedam mjeseci pratila skupinu koja je preprodavala skunk. Goran Zubac, načelnik trebinjskog Centra javne sigurnosti, rekao je da je policija počela s pripremama akcije još u studenom prošle godine. U ponedjeljak navečer se krenulo s uhićenjima. Zubac je dodao da je policija ranije od ove skupine oduzela više od 36 kilograma skunka, određenu količinu naoružanja, dva vozila i predmete koji će poslužiti kao dokazi u kaznenom postupku. 

Akcija je izvedena pod kodnim nazivom “Hercegovina”, a proveli su je pripadnici MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom tužitelja Specijalnog tužiteljstva RS-a. Svi uhićeni se dovode u vezu s raspačavanjem opojnih droga i organiziranim kriminalom, rekao je Zubac. Policija je u posljednja dva dana pretražila 40 lokacija. Navodno je 31 osoba sudjelovala u preprodavanju droge. Za danas je najavljena još jedna konferencija za novinare na kojoj bi trebali biti prezentirani detaljniji rezultati akcije.