Uhićeno 11 osoba zbog neovlaštenog prometa drogama

policija
Akcija "Tref" započeta još 23. srpnja, nastavljena je jučer u jutarnjim satima, i to novim uhićenjima, a uz Graničnu policiju u akciji su sudjelovali i pripadnici MUP-a Sarajevske županije i MUP Srednjobosanske županije. Pretresi su izvršeni na 13 lokacija na području Kiseljaka, Busovače i Sarajeva, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz člana 250 Kaznenog zakona BiH, za organizirani kriminal, a u vezi s člankm 195. KZ BiH, neovlašteni promet opojnim drogama, uhićeno je 11 osoba.

Oduzeti mobiteli

Prilikom pretresa privremeno je oduzeta praškasta tvar koja podsjeća na kokain, praškasta tvar koja podsjeća na speed, zeljasta tvar koja podsjeća na marihuanu, sjemenke marihuane, tablete koje podsjećaju na narkotička sredstva, tri pištolja, streljivo, oprema za ometanje GSM signala, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji će se koristi u dokaznom postupku. Akcija je nastavak procesa protiv organiziranog kriminala u akciji "Tref" u kojoj su pripadnici Granične policije BiH, u suradnji s pripadnicima MUP-ova SŽ i MUP-a SBŽ, ranije zaplijenili i oduzeli četiri kilograma i 200 grama zeljaste tvari koja podsjeća na opojnu drogu skunk.

Dva kilograma oduzeli su pripadnici MUP-a na području Ilidže od 24-godišnjeg B. A. iz Kiseljaka, a 2,2 kilograma pripadnici Granične policije BiH su, uz asistenciju pripadnika Policijske uprave Kiseljak, pronašli upravo na području Kiseljaka. Tijekom realizacije akcije izvršena su dva pretresa u obiteljskoj kući B. A. i L. F. (1993). iz navedene općine.

Uhićenja po naredbi Suda

Prilikom pretresa kod B. A., pored osim druge skunk, pronađena je i oduzeta jedna puška, mobiteli, SIM kartice.

Akcija se izvodi po naredbi Suda BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnim drogama. Granična policija i dalje će se boriti protiv trgovine drogom na području BiH. Ovo je nastavak koordiniranih akcija Granične policije koja se duže vrijeme odlučno bori protiv trgovine narkoticima.

vecernji list