Uhićeni počinitelji pokušaja ubojstva policajca u dolini Neretve

Stop policija
...pograničnog policajca u incidentu koji se na predjelu Čarapine, nedaleko graničnog prijelaza “Crveni grm” prema Ljubuškom u BiH dogodio lani 25. kolovoza.

Policija je kaznene prijave za pokušaj teškog ubojstva i prekogranični šverc podnijela protiv BiH-državljanina iz Ljubuškog Dragana B. (39) i hrvatskog državljanina Ante T. (34) iz Makarske s privremenim prebivalištem u BiH te protiv Jerka B. (34) iz Vrgorca.

Dragan i Ante su 25. kolovoza oko 6 sati ujutro sudjelovali u oružanom okršaju s policijskom patrolom u pograničnom području Čarapine: unatoč pokazanom znaku da se obavezno zaustave, oni su nenajavljeno i uz naglo dodavanje gasa sa sivim “VW passatom” krenuli ravno na mobilnu policijsku jedinicu.

Od pokušaja ubojstva pogranični se policajac spasio od sigurne smrti na način da se u posljednji trenutak izmaknuo i bacio u grm uz put kojim su Dragan i Ante pobjegli u BiH.

Policajac je u okršaju kao po “filmskom scenariju” zapucao iz službenog pištolja te s više hitaca pogodio passat, ali se krijumčari nisu zaustavili. Ipak, opsežna je kriminaslistička istraga ipak otkrila počinitelje koji su uhićeni te su protiv njih podnešene kaznene prijave.

Valja reći kako je Jerko uhićen istog dana nedaleko od mjesta okršaja jer je Hercegovcima pomagao kao prethodnica i mobitelom javljao mogućnost slobodnog prolaza lokalnim putem na kojem se sve i dogodilo.

Nešto kasnije je hrvatska policija pronašla napušteno vozilo i u njemu čak 640 šteka cigareta koje su povod okršaju i bijegu koji je uspješno okončan zajedničkom akcijom hrvatske i BiH- policije nakon portage u kojoj su prvotno bili uključeni i psi- tragači na zemlji te helikopteri iz zraka.

slobodna dalmacija