Uhićene 22 osobe, oduzeta droga, oružje i eksploziv

Hrvati, Hrvati u BIH, Vitez, ubojstvo, Sipa, ratni zločini, ratni zločinac, ratni zločin, Sipa, osumnjičeni su uhićeni, uhićenja, ratni zločin, Sipa, akcija, islamisti, irak, Sirija, akcija, Policijski dužnosnici, droga, Sipa, Uhićen, uhićenje, prilikom pretresa i uhićenja, sipa uhićenje, Sipa, sipa uhićenje, Mostar, ratni zločini, Sipa, crna kronika, uhićenja, terorizam, uhićenja, sipa uhićenje, Sipa, sipa uhićenje, Sirija, vehabije, uhićenja, prilikom pretresa i uhićenja
... policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), po Naredbi Županijskog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, na području Sarajevske županije izvršili pretrese stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata na 34 lokacije.

Tom prilikom uhićene su 22 osobe osumnjičene da su u proteklom periodu počinile više kaznenih djela "Organizovanog kriminala" iz člana 342. stav 1. 2. 3. i 4. KZ F BiH, a u vezi sa kaznenim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238 stav 1 i 2. KZ F BiH i aznenim djelom „Posjedovanje i omogućavnaje uživanja opojnih droga" iz člana 239. KZ F BiH.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina opojnih droga, opreme za proizvodnju i preprodaju opojnih droga, mobilnih telefona, računarske opreme, novca, vatrenog oružja, municije, eksplozivnih naprava, dokumentacije i jedno putničko motorno vozilo.

Nastavlja se rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju kaznenih djela i osoba osumnjičenih za izvršenje istih, kao i na pronalasku još deset osumnjičenih osoba za kojima se traga, stoji u priopćenju.

Foto: Ilustracija