Uhićena četiri policajca iz Odjela za droge

vatikanska policija, Pokret vile, samozapaljenje, tiskovna konferencija, Uhićena četiri policajca, uskok, uhićenja, na području Tuzlanske županije, Tužiteljstvo BiH, Sipa, Boris Grubešić, razbojstvo, taksisti, uhićenje
Uz kazneni postupak, policajci su odmah suspendirani pa će se protiv njih paralelno voditi i disciplinski postupak

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj danas je održana izvanredna tiskovna konferencija povodom uhićenja pet osoba, među kojima su i četvorica djelatnika Policijske uprave istarske. Od te četvorice policajaca, trojica su djelatnici Odjela za borbu protiv droga.Djelatnici policije terete se za više kaznenih djela: trgovanje drogom, primanje mito, uzimanje novca u zamjenu za zaštitu, davanje službenih informacije o nizu policijskih akcija koje su zbog toga i propadale. Uz kazneni postupak, policajci su odmah suspendirani pa će se protiv njih paralelno voditi i disciplinski postupak.

Na konferenciji za medije govorio je načelnik Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Mario Bertina i voditelj Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka Božo Barbarić.

- Uhićenja su rezultat dvogodišnje policijske istrage pod motom "... i pauka na zidu i miša u rupi" - rekao je Barbarić.

Tijekom popodnevnih sati očekuje se i privođenje petorice osumnjičenih na ispitivanje u riječki USKOK.

Sinoć su djelatnici USKOK-a iz Rijeke uhitili četiri policajca operativaca iz Odjela kriminalističke policije PU istarske, potvrdila je Glasu Istre glasnogovornica Ravnateljstva MUP-a Hrvatske Jelena Bikić.

Po njezinim riječima, radi se o djelu iz područja USKOK-a te nam više nije mogla reći. Neslužbeno saznajemo da je sve počelo prije pet, šest mjeseci, kada je "pala" grupa istarskih dilera i odala policajce.