Uhićena banda koja je u Brazilu masakrirala Antu Stanića iz Tomislavgrada

ubojstvo, užas, Brazil, ubojstvo, Brazil, Ante Stanić Čarli, ubojstvo, Brazil, ubojstvo, banda, Brazil, ubojstvo, Ante Stanić Čarli, presude, Brazil, ubojstvo
U ponedjeljak ujutro policija je uhitila pet osoba koje se sumnjiče za okrutno ubojstvo dva muškarca, javljaju brazilski mediji.

Stanić, 57-godišnjak iz Tomislavgrada, i Faik Mekić, državljanin Švedske porijeklom iz BiH, pronađeni su mrtvi prije deset dana u kućici na plaži u gradu Jenipabu. Obojica su na sebi imali donje rublje, vrećice preko glave i zavezane noge i ruke. Kasnije je utvrđeno da su bili mučeni prije no što ih je banda ubila.

Motiv za zločin bila je pljačka 100.000 dolara za koje su kriminalci vjerovali da ih posjeduje Stanić. Novca nije bilo, ali su muškarci ipak mučki ubijeni.

Svemu je možda kumovao i nesporazum, jer je Ariane de Souza (18) koja je kod Stanića i Nekića stanovala nekoliko dana, dojavila bandi priču o 100.00 dolara. On taj novac jeste imao, ali u nekretninama.

Među optuženima su dvije djevojke Geovanna Brenda Fernandes i Ariane de Souza te Fernando Luiz do Nascimento, Fabio Henrique da Silveira Mendonca i Renato de Souza Celino.

"Osamnestogodišnjakinja je bila u vezi sa Stanićem. Čula je da on ima 100.000 dolara te je sa svojim pomagačima isplanirala pljačku. Mučenje dvojice muškaraca je bilo stravično", naveo je istražitelj Daniel Couto.

Dnevni avaz