Uhićen zaposlenik Uprave za neizravno oporezivanje

Hrvatska, BIH, izručenje, uhićenja
D. D. je lišen slobode u nastavku aktivnosti operativne akcije "Gold", zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "Udruživanje radi činjenja kaznenih djela", a u vezi s kaznenim djelom "Zloupotreba položaja ili ovlasti". Nakon pretresa stana i drugih objekata i kriminalističke obrade, D. D. će biti predan Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje.

Operativna akcija "Gold" Granične policije BiH započela je početkom 2014. godine, a pretresi i uhićenja realizirani su početkom lipnja na području Sarajeva, Kiseljaka i Pala.

U dosadašnjem razdoblju lišeno je slobode 17 osoba, među kojima 10 pripadnika Uprave za neizravno oporezivanje zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo "Udruživanje radi činjenja kaznenih djela" a u vezi s kaznenim djelima "Zloupotreba položaja ili ovlasti" i "Primanje dara i drugih oblika koristi". Sedam osoba je lišeno slobode zbog postojanja osnovane sumnje kako su počinili kazneno djelo "Krijumčarenje" i "Davanje dara i drugih oblika koristi". Lišeni slobode su predani Tužiteljstvu BiH s kojim je u koordinaciji Granična policija BiH provela operativnu akciju „Gold", jednu u nizu akcija usmjerenih protiv krijumčarenja, korupcije i zloupotrebe položaja, stoji u priopćenju.

Fena