Uhićen ubojica djevojka u Srbiji

ubojstvo

Tijela nestretnih djevojaka pronađena su jučer ujutro, oko pola devet, na mjestu Ada iza vikenda naselja u blizini Kazneno-popravnog zavoda u Ćupriji, piše srbijanski Blic. Prema neslužbenim informacijama, jedno tijelo pronađeno je u automobilu marke honda s prostrijelnim ranama, dok je drugo bilo oko tri metra od vozila,  s prostrijelnim ranama. Jedna djevojka imala je ranu na glavi. Biljani je polomljena noga, ali se još ne zna da li je ta povreda nastala od metka ili udarca tupim predmetom.

Ubojica tragao za djevojkama

Kako piše Blic, pod sumnjom za ubojstvo dvije djevojke uhićen je Toplica Marković (30) iz Krušara pokraj Paraćina, a motiv je navodno neuzvraćena ljubav. Marković, koji je bio zaljubljen u Ivanu Stojković, jučer je zaustavio automobil kojim su se djevojke vraćale kući oko 4 sata ujutro, sjeo na zadnje sjedište te ih primorao da ga odvezu do mjesta Ada, oko pet kilometara od njihova sela. Nakon verbalnog sukoba, Marković je s dva hica u glavu iz pištolja CZ-M70 kalibra 7,65mm usmrtio Ivanu Stojković, a Biljanu Obradović, koja je pokušala pobjeći, prvo je pogodio u desnu nogu, a zatim joj iz blizine ispalio još jedan metak u sljepoočnicu.

Nakon dvostrukog ubojstva, Marković je otišao kući, a ujutro se pridružio rodbini u potrazi za nestalim djevojkama.

Jel' ovo nagrada za Uskrs, Bože?!

- Je l’ ovo nagrada za Uskrs, Bože? Je l’ si nas ovako nagradio? Možda ćeš ti ipak dati da ovo nije moja sestra, možda je ovo neko drugi - pričao je više za sebe Biljanin brat Bojan dok je stajao ispred policajaca koji su osiguravali mjesto zločina. Rodbina je pristizala u panici, nadajući kako se radi o nekim drugim djevojkama, a ne o njihovim sestrama, kćerima i prijateljicama...

Biljanin brat Bojan kazao je da je Biljana, inače maturantica ćuprijske gimnazije, u subotu izašla u grad s najboljom prijateljicom Ivanom. Dugo se nisu vidjele i jedva su dočekale da malo izađu i zabave se.

U petak došla iz Beograda

-  Ivana je u petak došla iz Beograda, gdje studira. Bilja je skoro raskinula sa dečkom Markom, ali su dogovorili da izađu svi zajedno jer su njih dvoje ostali u dobrim odnosima. Otišli su iz Krušara u jagodinsko izletište Potok. U povratku Bilja mi je javila da će otići svi zajedno do Marka koji živi u selu Ribare, jer je bilo lijepo veče i milsili su još malo posjediti u dvorištu. Kada su se svi rastali, Ivana i Bilja su prošle kroz Krušar, ali su nastavile dalje, na našu veliku nesreću - rekao je Bojan.

Prema priči Ivaninog brata Ivana, kada su oko četiri sata ujutru prošle autom, vidjela ih je Ivanina tetka koja je rano ustala da pripremi doručak za Uskrs.

- Prošle su pored tetkine kuće i mahnule. Ništa ne znamo, ni da li ih je neko zvao na Adu, ni zašto su tamo otišle, ništa. Strašna tragedija nam se desila, evo na Uskrs. Strašna. Cijeli život su se roditelji mučili da je školuju, bila je i dobar student i dobra djevojka, a danas je nema, tužno je zaključio Ivanin brat. Ispričao je kako ga je majka probudila oko pola šest i rekla da Ivane nema u kući.

Rekle su da će ravno kući

- Počeli smo zvati sve redom i tražiti ih. Sam sam prošao svaki dio Ćuprije i Jagodine i tek mi je na kraju palo na pamet da pogledam pored rijeke. Kad sam došao, policija je već bila ovdje. Kada sam vidio da ne stiže Hitna, znao sam sve, znao sam da nema nade - priča u očaju Ivanin brat Ivan.

U jednom trenutku stigao je i Biljanin bivši dečko Marko s kojim su dvije prijateljice provele večer.

- Bili smo zajedno u Potoku, njih dve, ja i jedan moj prijatelj. Ja sam Ivanin brat od strica, a Biljin bivši momak. Nešto prije četiri otišle su od mene. Rekle su da će ravno kući. Zaspao sam kad sam stigao kući. Ne znam ni da li ih je neko zvao, ni šta se desilo - kaže Marko kroz suze.

blic