Učitelj manijak: Slike stražnjica i grudi učenica pohranio u mapi ‘fotke s nastave’

Da stvar bude gora, svih pet počinjeno je u školi! Općinski sud u Bjelovaru ovih ga je dana proglasio krivim jer je neovlašteno i tajno fotografirao svoje učenice za vrijeme nastave, dok je radio kao obični nastavnik u jednoj osnovnoj školi na bjelovarskom području. Svojim je učenicama bez njihova znanja fotografirao grudi, stražnjice i međunožja. Za ukupno pet kaznenih djela protiv slobode i prava djece, Općinski sud mu je izrekao jednistvenu zatvorsku kaznu od osam mjeseci, koju je pretvorio u uvjetnu osudu na tri godine.

Otac dvoje djece

Pri odluci o vrsti i visini kazne, stoji u obrazloženju presude, sud je u obzir uzeo olakotne okolnosti. "Osoba do sada nije kazneno ni prekr-šajno osuđivana, otac je dvoje djece od kojih jedno još uzdržava. Nezaposlen je i ima zdravstvenih problema, a brine i o nekim članovima svoje obitelji", stoji u obrazloženju presude. Bivši nastavnik je proglašen krivim što je u razdoblju od nekoliko dana tijekom 2008. godine, kriomice i bez znanja učenica, fotografirao njihove intimne dijelove tijela i te fotografije zatim spremao na svoje osobno prijenosno računalo.

Pretražujući njegov laptop, policija je utvrdila kako je bivši nastavnik svoj bolesni plan počeo provoditi 25. veljače 2008., tijekom praktične nastave. Tada je digitalnim fotoaparatom uslikao prvi niz fotografija koje je spremio u osobno računalo pod nazivom "fotke s nastave'".

Grudi, stražnjice i međunožja svojih učenica fotografirao je sve do 5. ožujka 2008. godine, a kako bi đacima opravdao fotografiranje u razredu, rekao im je da u obrazovne svrhe mora snimati nastavni proces.
Praktični radovi

Dok su djevojčice na satu tehničke kulture bile zaokupljene praktičnim radovima, on se fotoaparatom fokusirao na njihove intimne dijelove tijela. Bivši nastavnik neko je vrijeme proveo u pritvoru, a kasnije je pušten da se brani sa slobode. Cijeli sudski postupak proveden je u tajnosti, zbog zaštite identiteta maloljetnih učenica.

Dok se poremećeni nastavnik branio kako je fotografiranjem samo bilježio inovacije, ideje i rad na nastavi, maloljetne učenice su tijekom tajnog ispitivanja sudu ispričale da uopće nisu znale da ih nastavnik snima, već su mislile da fotografira njihove radove. Osuđeni nastavnik, ujedno i bivši ravnatelj osnovne škole, nije htio komentirati presudu.

izvor: jutarnji list