Ubojica šesteročlane obitelji iz BiH uhićen u Švicarskoj: Preuzeo bratov identitet

Lisice
Ilustracija/Hercegovina.info

Zoran Pantić, koji se tereti za ubojstvo šestočlane bošnjačke obitelji Isić iz Teslića, a koji je prije 24 godine pobjegao iz zatvora u Bijeljini, uhićen je u Švicarskoj, a ekstradicija u zatvor u Bijeljini je u tijeku, izjavila je načelnica Odjela za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović, javlja Srna.

- Policijski službenici Uprave kriminalističke policije su, nakon nekoliko godina intenzivnog rada, locirali traženo lice u Švicarskoj, gdje je sklopio brak sa njihovom državljankom pri čemu je preuzeo njezino prezime i podnio zahtjev za prijem u državljanstvo. Preuzelo identitet svog brata, odnosno posjedovao je osobne dokumente na njegovo ime - Dalibor Pantić, oženio se pod tim imenom i predstavljao kao državljanin Srbije, istaknula je Miljanović.

Prema njezinim riječima, na osnovu informacija policijskih službenika Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske o mjestu i točnoj adresi stanovanja traženog, nadležni organi Švicarske su uhitili bjegunca i u tijeku je njegovo izručenje.

- Ovo je još jedan primjer ustrajnog rada policijskih službenika MUP-a Republike Srpske koji i poslije 24 godine od bjekstva osuđenog nisu odustali od traganja i privođenja pravdi, te time bar koliko toliko pružili malo zadovoljstva rodbini žrtava, istaknula je Miljanović.

Zoran Pantić je sa više osoba polovinom listopada 1993. godine obećao šestočlanoj bošnjačkoj obitelji Isić iz sela Gornji Rankovići, općina Teslić, koji su se nalazili u hotelu Krin u Bijeljini, da će ih za određenu sumu novca prebaciti preko rijeke Drine, na teritoriji Srbije.

Pantić je sa još nekoliko osoba povezao članove ove obitelji teretnim vozilom TAM ka rijeci Drini. U putu Pantić se sa sudionicima dogovarao da obitelj Isić ubiju i oduzmu im novac i druge dragocjenosti.
Obitelj Isić dovoze u mjesto Međaši, u neposrednu blizinu vikendice jednog od izvršitelja kaznenog djela, gdje je jedan od njih iz poluautomatske puške ubio dvije žene i jedno dijete, a zatim je pušku dao Pantiću koji je ubio muškarca, ženu i dijete.

Nakon izvršenih ubojstava leševe su pobacali u Drinu, vratili se u Bijeljinu i međusobno podijelili novac i dragocjenosti koje su oduzeli od ubijenih.

Pantić je na taj način počinio produženo kazneno djelo ubojstva i kazneno djelo teška krađa zbog čega je bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina i deset mjeseci.

On je pobjegao iz pritvora Okružnog zatvora u Bijeljini 22. listopada 1995. godine i od tad je bio nedostupan državnim i entitetskim organima.