Ubojica roditelja Tin Šunjerga uskoro iznosi svoju obranu: u zatvoru gasi čikove po licu

ubojstvo, tin šunjerg, roditelji
20-godišnji Tin Šunjerga, koji je prošle godine u ožujku iz čiste osvete ubio svoje roditelje, će na Županijskom sudu u Zadru iza zatvorenih vrata 9. svibnja iznijeti svoju obranu, a nakon toga će, možda već istog dana, čuti i nepravomoćnu presudu za taj okrutni zločin, prenosi Jutarnji list.

Optužnica Šunjergu tereti da je lani ubio majku i oca jer su mu prigovarali zbog loših ocjena u školi i konzumiranja droga. Nametali su mu zabrane, a za njega je to bio napad na sebe, točnije prikraćivanje sloboda.

Nad Šunjergom je određeno provođenje posebnih mjera održavanja reda i sigurnosti, odnosno pojačanog nadzora jer je u dva navrata bio zaprimljen u Zatvorsku bolnicu zbog zloupotrebe opijata i poremećaja prilagodbe, a postojala je i mogućnost iznenadnog napada ili bijega. Iz liječničkog kartona moglo se iščitati da je na vlastitom licu gasio cigarete, a i prije ubojstva roditelja bio je sklon samoozljeđivanju režući se po tijelu i rukama.

Karlo Surić, zadarski odvjetnik Tina Šunjerge je za Jutarnji list potvrdio kako se bliži kraj dokaznog postupka te da su provedeni svi dokazi koje je obrana predložila.

Zatraženo je i dobiveno mišljenje i prijedlog nadležnog Centra za socijalnu skrb Šibenik, na koji obrana nije imala primjedbi. A na iznenađenje mnogih, centar je sasvim drugačije sagledao situaciju vezanu za okrivljenika od vještaka PB-a Vrapče te čak i predložio primjenu maloljetničkog prava - Zakona o sudovima za mladež.

Obrana je predložila i provođenje kontrolnog, ovaj put kombiniranog psihijatrijsko-psihološkog vještačenja, no sudsko je vijeće taj prijedlog odbilo, smatrajući da je sasvim dostatno ono koje je već provedeno.