Ubojica Meksikanke je Edi Mišić iz Splita

On je vlasnik oštećenog dresa nogometnog kluba Milan s natpisom "Reksi" koji je na kraju i doveo do njegovog uhićenja, piše dalmacijanews.

Edo živi s roditeljima i bratom. Završio je srednju školu te je povremeno radio kao pomoćni radnik na gradilištima u okolici Splita. Trenutačno je nezaposlen.

Prema saznanjima Dalmacija Newsa, 28-godišnjaka je prijavila djevojka iz njegovog kvarta. Nakon što je vidjela u medijima objavljen Milanov dres za kojeg se vjerovalo da je ubojičin, znala je da je viđala muškaraca koji ga je nosio. U subotu se sjetila da je u tom dresu viđala susjeda. Nazvala je policiju i rekla im što zna. Edo je u subotu doveden na obavijesni razgovor.

Izuzeti su mu uzorci, a uhićen je u utorak poslijepodne, nakon što su iz Centra za vještačenja "Ivan Vučetić" stigli rezultati analize uzoraka. U srijedu u 11 sati je priveden pritvorskom nadzorniku, a tijekom poslijepodneva bi ga trebali privesti i na ispitivanje na Državno odvjetništvo.

Michelle Squicimaro iz Državnog odvjetništva kaže da imaju čvrsti dokaz da je Edo ubojica s Marjana.

- Zahvaljujući informacijama koje smo dobili od građana, ovaj smo slučaj riješili u relativno kratkom vremenu. Nad njim će biti otvorena istraga, a mi ćemo ići sa zahtjevom za određivanje istražnog zatvora - rekao je Squicimaro.

Edina uža obitelj navodno je znala da je on vlasnik spornog dresa, ali nije željela to otkriti policiji.

Vitomir Bijelić, načelnik uprave krim policije, kaže da za sada još ne mogu usmjeriti prema osobama koje su eventualno odgovorne za prikrivanje kaznenog djela, a članovi njegove obitelji ne mogu biti zbog toga prijavljeni.

Motiv stravičnog ubojstva nije utvrđen, a Ante Matković, šef krim policije, kaže da će dalje kroz provođenje izvida nastojati razjasniti motive ubojstva. U mjesec i pol dana policija je obavila oko 300 obavijesnih razgovora,a priveli su više od 80 sumnjivih osoba.

Prijavljen je zbog teškog ubojstva, a prijeti mu kazna dugotrajnog zatvora.

Policija je raspolagala brojnim dokazima protiv Ede. Iako to nije službeno potvrđeno, doznajemo da je utvrđeno da se DNK poklapa s uzorkom nađenim na mjestu zločina na Marjanu! Iako se sumnjalo da je ime ispisano na Milanovom dresu zapravo nadimak ubojice, ispalo je da je Reksi zapravo ime njegovog psa.