Ubojica Meksikanke Edi Mišić iz zatvora seli u bolnicu

edi mišić
. Splitsko tužilaštvo, naime, ne želi ništa prepustiti slučaju pa se za Mišića tražilo dugotrajnije psihijatrijsko promatranje i vještačenje koje će u Zagrebu trajati najmanje nekoliko tjedana, piše hrt.hr.

Uobičajeno je da se pritvorenike u manje eksponiranim slučajevima vještači u splitskom zatvoru: sudski vještaci posjećuju ih u zatvoru te iz tih seansi od po sat-dva donose nalaze. Ovdje to neće biti slučaj.

No, zanimljivo je i da jedna od najcjenjenijih institucija tog tipa, psihijatrijska bolnica Vrapče, uopće ne zadovoljava sigurnosne standarde, nema čuvarsku službu niti mogućnosti za 24-satno promatranje opasnih osumnjičenika, što s obzirom na kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, Edi Mišić svakako jest.

Ravnatelj zagrebačke bolnice Vrapče potvrdio je kako u takvim slučajevima osumnjičene dovode u bolnicu na dnevnoj bazi.

"Nažalost, već deset godina imamo projekt za forenzički Odjel sa 70-ak kreveta za cjelodnevno motrenje, no sredstva nikako da se osiguraju", požalio se Novom listu na stanje u bolnici ravnatelj Vlado Jukić.

Čini se dakle da postoji i realna opasnost od bijega, da netko od osumnjičenih iskoristi situaciju s manjkom nadzora. Valjda se situacijom neće okoristiti upravo Edi Mišić, osumnjičen za zločin na Marjanu ubio 31-godišnju Meksikanku.

Nakon nekoliko tjedana liječnici bi na temelju psihičkih i psihijatrijskih analiza trebali donijeti nalaz i mišljenje o zdravstvenom stanju Edija Mišića - da li boluje od poremećaja ili težih psihičkih bolesti, odnosno da li je zdrav. Dakle, treba se utvrditi je li bio ubrojiv ili ne u trenutku ubojstva mlade Meksikanke.