Ubio čovjeka iz Tomislavgrada i rekao: Vi Bosanci ste niža klasa

Ljubo Matić , gmižić, ubojstvo

očevici tvrde da ga je prvo vrijeđao jer je iz Bosne i Hercegovine. Očevici su rekli da je lovac Gmižić (58) popio bocu vina te da je počeo pričati kako mu doseljenici smetaju. Uzeo je pištolj i uperio ga u gosta Ljubu Matića (52) zvanog Astor.

- Zašto si donio pištolj? Što će ti - upitao ga je Matić. Upravo je on, pričaju svjedoci, bio osoba koja je zbog porijekla smetala Gmižiću.

- Što vi Bosanci... niža ste klasa - bilo je, neslužbeno doznajemo, jedino što je izgovorio pijani Gmižić i potom krenuo ispaljivati metke u Matića, oca četvero djece i bivšeg hrvatskog branitelja.

- Željko je pucao dok nije ispraznio cijeli šaržer. Meci su frcali na sve strane. Čak je i konobar Silvio lakše ozlijeđen dok je mijenjao pepeljaru. Jedan od metaka odbio se od zida i okrznuo ga, rekli su očevici novinarima. Kažu kako je Željko nakon ubojstva hladnokrvno otišao sjesti za stol.

"Mislim da taj čovjek ničega nije bio svjestan ni kad je došla policija", priča jedan od svjedoka ubojstva. Matić je inače otac četvero odrasle djece, a neki kažu da je možda Gmižiću razum pomutila zaljubljenost u konobaricu koja je sjedila u društvu Matića i njegovog prijatelja.

dnevni list