Ubila dijete nožem

Kasno sinoć dežurni liječnik u fočanskoj bolnici prijavio je ovdašnjoj Stanici policije da se na odjeljenju nalazi djevojka iz Sarajeva, porijeklom sa Tjentišta, koja se žalila na bolove u stomaku i krvarenje. Prilikom kirurškog zahvata, liječnici su ustanovili da su bolovi posljedica porođaja.

Policija je o ovome događaju obavijestila dežurnog tužitelja u Trebinju koji je naredio istragu. Sinoć, u kasnim večernjim satima policija je pretresala obiteljsku kuću djevojke i prateće objekte, te u poljskom WC-u pronašla beživotno tijelo novorođenčeta sa više uboda oštrim predmetom nanesenim po vratu i tijelu.

Isti izvor rekao je Srni da je novorođenče imalo 12 uboda nožem u predjelu srca, šest direktno u srce i više uboda po leđima.

Zbog sumnje da je djevojka počinila kazneno djelo ubojstva, dežurni tužitelj je naredio obdukciju i druge istražne radnje radi rasvjetljavanja ovog zločina.

Srna neslužbeno doznaje da je riječ o Nermini Bajrović, koja je prilikom ispitivanja negirala da je porodilja. Ona se i dalje nalazi na liječenju u bolnici u Foči.