Ubijen slovački istraživački novinar i njegova partnerica

slovački novinar, ubijen, avenija, teža prometna nesreća, stravična prometna nesreča
Ilustracija/Hercegovina.info
Slovački istraživački novinar koji je izvještavao o poreznoj prijevari poslovnih ljudi povezanih s vladajućom strankom ubijen je u obiteljskoj kući tijekom vikenda, izvijestila je web stranica Dennik N u ponedjeljak, citirajući ministarstvo unutarnjih poslova.

Dennik N izvijestio je da je 27-godišnji Jan Kučiak, novinar informativnog portala Aktuality.sk, ubijen zajedno s partnericom u gradu Velka Maca, 65 kilometara istočno od glavnog grada Bratislave.

Ministarstvo unutarnjih poslova i policija nisu neposredno bili dostupni za komentar. Policija bi trebala održati novinsku konferenciju kasnije u ponedjeljak.

Kučiakova najnovija priča za Aktuality, 9. veljače, bavila se sumnjivom poreznom pronevjerom povezanom s luksuznim apartmanskim kompleksom u Bratislavi.

Slučaj oko apartmanskog kompleksa izazvao je prošle godine prosvjede na kojima se tražila ostavka ministra unutarnjih poslova Roberta Kalinaka zbog njegovih poslovnih veza s agentom za nekretnine Ladislavom Basternakom koji je ispitivan zbog moguće utaje poreza.

Obojica su opovrgla ikakvu nezakonitu radnju.

vijesti.hr