Ubijen policajac iz Hercegovine Igor Soldo

Hercegovina, ubojstvo, policajac, Igor Soldo, Amerika, ubojstvo
Policija je izjavila kako su policijski djelatnici, Alyn Beck (42) i Igor Soldo (32), upucani izbliza dok su ručali u lasvegaskom CiCi's Pizza restoranu.

Obitelji poginulih policajaca su očajne. Veteran Beck imao je ženu i troje djece, a Soldo, koji je u službi od 2006. godine, ženu i bebu.
Soldo je inače rodom iz Bosne i Hercegovine, sin Pere i Sirle Soldo iz Jablanice, piše Avaz, koji su izbjegli u Ameriku tokom rata.

Nakon što je kao dječak preživio rat stradao je od ruke "white supremacists", odnosno američkih rasista. Dvoje osumnjičenih, muškarac i žena, odmah po ubojstvu policajaca, otuđili su njihovo oružje te se uputili u supermarket Walmart koji se nalazi preko puta restorana. Tamo su ubili treću osobu te presudili i sebi samima.

Glasnogovornik policijske postaje u Las Vegasu, Larry Hadfield, tvrdi kako je prije otvaranja vatre jedan od napadača povikao - 'Ovo je revolucija!'

'Još uvijek ne znamo ništa o napadačima. Pokušavamo prikupiti što više informacija', izjavio je Hadfield novinarima.

Guverner Brian Sandoval je izrazio svoju sućut obiteljima žrtava, sam čin nazvao 'bezosjećajnim nasiljem' te izjavio kako je shrvan od boli.

Radnica restorana kazala je kako je čula da netko vrišti i poziva ljude da bježe vani. Potom je vidjela muškarca koji je psovao i podigao automatsku pušku u zrak i počeo pucati. Tada je nastao kaos i svi su počeli bježati.Restoran i supermarket odmah su nakon ubojstva zatvoreni. Policija vrši očevid te pokušava saznati detalje i motive napada.