Ubijen mladić, tri osobe ranjene, dva napadača u bijegu

ubojstvo u zenici

..., jedan muškarac je podlegao ozljedama - nezvanično, ubijen je Amer Pivić (18). U pucnjavi su teške ozljede zadobili Džemal Mahmić i Goran Popović, a ranjen je i slučajni prolaznik Emir Bašić. Navodno su pucale dvije osobe, koje su nakon incidenta pobjegle u motornom vozilu VW Caddy.

- Mogu potvrditi da je u 21.30 došlo do upotrebe vatrenog oružja na Trgu Alije Izetbegovića. Povrijeđene su četiri osobe, od kojih je jedna, prema informacijama kojima sada raspolažem, u 22 sata preminula. U bijegu su dvije osobe. Angažirali smo sve raspoložive snage u potrazi za njima kao i na rasvjetljavanju ovog događaja - izjavila je za portal Doznajemo.com Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK.

Ona nam nije mogla službeno potvrditi da je riječ o Emiru i Edvinu Fetić, iz zeničkog naselja Babina rijeka. Incident se dogodio oko 21.30, a najmanje jedna povrijeđena osoba prebačena je u Urgentni blok Kantonalne bolnice u Zenici.

Prema policijskim izvorima, četiri osobe su sudjelovale u incidentu, a pripadnici MUP-a ZDK nalaze se na terenu kako bi obavili uviđaj. Poduzimaju se i druge istražne radnje u vezi rasvjetljavanja okolnosti ovog događaja. Policija je oko 21,40 zatvorila i dio zeničkog Bulevara, gdje su se također čuli pucnjevi.