Ubojica Amile Sabljić 28. lipnja pred sudom

...sljedećeg tjedna bi se trebao pojaviti u sudnici Županijskog suda u Mostaru kako bi se izjasnio osjeća li se krivim za ovaj zločin, piše "Dnevni list".

U Županijskom sudu jučer je tome listu potvrđeno da je ročište za izjašnjenje o krivnji zakazano za četvrtak, 28. lipnja. Muslić će u sudnicu biti doveden točno u podne, a sudac će ga pitati osjeća li se krivim po točkama optužnice.

Ako se izjasni krivim, onda će mu presuda biti izrečena po brzom postupku, a ako pak bude tvrdio da nije kriv, u tom slučaju će biti saslušavani svjedoci i iznošeni dokazi.

Bosanskohercegovačka javnost u međuvremenu s nestrpljenjem očekuje početak suđenja policajcu. Prema zasad poznatim informacijama, federalni inspektor je u Amilu pucao zbog bolesne ljubomore s obzirom da ona nije htjela biti s njim jer je oženjen.

Međutim, on ju je stalno proganjao, pratio pa joj čak i oduzeo mobitel te provjeravao njezine kontakte iz imenika. Navodno ga je ona ostavila čim je čula da je oženjen i da ima djecu.

Muslić je pak, prema optužnici, 7. travnja ove godine, iza ponoći u Mostaru, ispred ulaza hotela "Ero" presreo Amilu te je pucao u nju. Te kobne noći je izvukao službeni pištolj i ispalio joj četiri hica u grudi i trbuh. Ako dođe do suđenja, mobitel ubijene djevojke i sadržaj sms poruka u istom trebali bi biti jedan od važnijih dokaza protiv ubojice.

Ovaj zločin je u travnju osudila i Federalna uprava policije i zatražila od nadležnih tijela da se Muslić najstrože kazni za kazneno djelo koje je napravio.

"Enes Muslić je počinio težak zločin, lišio života mladu osobu, svojim činom nanio je nenadoknadiv gubitak za obitelj ubijene Amile Sabljić, što je za svaku osudu, a ovim činom nanesena je i šteta ugledu časnog policijskog poziva za svu policijsku strukturu Federacije BiH", rečeno je tada u Federalnoj upravi policije.