U teškoj prometnoj nesreći poginula dvojica najboljih prijatelja

teška prometna nesreća, pogibija
Četrdesetak minuta iza ponoći izgubljena su još dva mlada života. Poginula su dvojica prijatelja iz Jakšića. Neslužbeno doznajemo da su sa Škodom roomster išli iz pravca Cerovca prema Jakšiću. U kobnom trenutku na izlazu iz zavoja, u blizini kapelice, uhvatili su bankinu te se zabili u betonski ulaz pred jednom kućom.

- Probudio nas je snažan udarac. Brzo smo istrčali pomoći. U prvom nam se trenutku učinilo da je u autu samo jedna osoba, no onda smo vidjeli da je tu i suvozač. Auto je potpuno uništen. Davali su znakove života, ali se odmah vidjelo da su u jako teškom stanju. U vrlo kratkom vremenu su došli vatrogasci i hitna pomoć, ali već nakon nešto više od pola sata smo doznali da su preminuli - prepričava mještanka Rajsavca.

Neslužbeno doznajemo da su poginuli 38-godišnji Robert Kotas i njegov vršnjak i jako dobar prijatelj Vlado Moravek, višestruki prvak Hrvatske u utrkama ubrzanja. Moravek se utrkama aktivno počeo baviti 2006. godine. 2014. godine bio je gost na veličkom natjecanju „Tuning & styling show", a u listopadu iste godine doživio je tešku nesreću na treningu utrke u Žminju pored Rovinja. Tri je dana ležao u komi nakon čega je uslijedio duži oporavak. Nažalost, ova prometna nesreća bila je kobna za njega i njegovog prijatelja. Robert Kotas bio je vlasnik auto servisa "Auto Robi" u Industrijskoj ulici u Požegi.

Vijest se vrlo brzo pročula, a susjedi za poginule kažu da su bili jako dobri prijatelji te su i poslovno surađivali. Robert i Vlado deveta su i deseta žrtva na prometnicama Požeštine.

Državna je cesta od ponoći bila zatvorena za promet. Na očevid je izišla županijska državna odvjetnica.