U teškoj prometnoj nesreći dvije osobe poginule

obitelj, nasilje, policija, smrt starice, Ljubuški, auto otpad, uhićenja, Posušje, krađe, policija, Ljubuški, promet, policija, Ljubuški, policija, marihuana, Livno, prometna nesreća, pogibija, Mostar, prometnica, blokada, policija, vatrogasci, Grabovica, provala, krađa, Mostar, pljačka, kladionica, dobrinja, eksplozija, Sarajevo, Ljubuški, napad, sjekira, prnjavor, samoubojstvo, Ljubuški, pljačka, crkva, Tomislavgrad, krađa, policija, Ljubuški, tučnjava, policija, HBŽ, mrtvac, požar, Tomislavgrad, smrt, Kupres, smrt, meso, studentski centar, stakla, razbijanje, prometna nesreća, Mostar, pogibija, policija, seksualni manijak, Rodoč, Posušje, krađa, Gabela, prometna nesreća, Ljubuški, pljačka, teška prometna nesreća, Metković, policajac, Brčko, samoubojstvo, eksplozija bombe, Grude, pucnjava, bingo, pljačka, banovići, prometna nesreća, nova bila, Hanka Paldum, prometna nesreća, ivan pinjušić, Rodoč, seksualni manijak, samoubojstvo, ranato mustedan, policajac, udes, Mostar, Mo
...potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u ZDK.

Prema prvim službenim informacijama smrtno je stradala ženska osoba S.V., rođena 1993. godine, iz Zavidovića, koja je bila vozač putničkog automobila "peugeot", registarskih oznaka A72-J-090, i suvozač u automobilu M.A., rođen 1990. godine, iz Zavidovića, a lakše ozljede zadobila je osoba inicijala K.I. (1992.), također iz Zavidovića.

Kako se saznaje na licu mjesta, usljed zadobijenih teških tjelesnih povreda, preminuli su Sedina Vuković (21) iz Vikovića, kod Zavidovića, i Alen Mahovac iz Sinanovića, općina Zavidovići. Lakše tjelesne ozljede zadobila je Irma Keserović iz Zavidovića.

"Stradali su se nalazili u vozilu marke peugeot, koje se kretalo iz pravca Žepča prema Zavidovićima. Uzroke nesreće još istražujemo", kaže Aldina Ahmić, glasnogovornical MUP-a.

Zasad je izvjesno jedino, da je potpuno uništenim vozilom upravljala preminula Adina Vuković. S obzirom na izgled vozila, pretpostavlja se da se vozilo u trenutku izlijetanja sa ceste kretalo većom brzinom od dozvoljenih 60 km/h.

U Zavidovićima su juče vladali šok i nevjerica. Vukovićeva i Mahovac za život su zarađivali radeći u dva ugostiteljska objekta u centru grada. Sugrađani tvrde da su bili dobri prijatelji, a prema informacijama koje su se mogle čuti u gradu, u kobno vrijeme vraćali su se iz noćnog izlaska.