U Mostaru uhitili Radovana Štetića, čeka izručenje Hrvatskoj

Radovan Štetić

Prevezli su ga u Sarajevo gdje se nalazi u ekstradicijskom pritvoru. Ukoliko se ispune uvjeti, on bi za 18 dana trebao biti izručen Hrvatskoj, javlja Večernji list.

- SIPA nastavlja aktivnosti na ovom predmetu radi rasvjetljavanja svih okolnosti u vezi sa boravkom i pružanjem utočišta na teritoriji BiH navedenoj osobi - kazala je glasnogovornica Kristina Jozić.

Financijske malverzacije teške 3,5 milijuna kuna

Za Štetićem je raspisana tjeralica zbog zlouporabe položaja i ovlasti, a sumnjiči ga se da je Josipu Klemmu pomagao u financijskim malverzacijama teškim oko 3,5 milijuna kuna. Klemm se sumnjiči za izvlačanje novca preko fiktivnih tvrtki koje je osnivao Štetić. Istražitelji sumnjaju da je Štetić pronalazio ljude, koji su zatim osnivali razna trgovačka društva. Tim tvrtkama, odnosno ljudima koje je Štetić "postavio" na mjesta odgovornih osoba, Klemm security je potom isplaćivao novac za fiktivne usluge, a nakon što je novac bio isplaćen, Štetić ga je, kako se sumnja, podizao i vraćao Klemmu.

Štetić je lani osuđen na tri godine zatvora jer je ustrojio zločinačku grupu koja se bavila prijevarama i krivotvorenjem isprava. Šteta u toj priči u kojoj je, osim Štetića, optuženo još 15-ak ljudi među kojima i Saša Burušić, sin načelnika PU zagrebačke, također je bila tri milijuna kuna. Štetić je u tom slučaju priznao krivnju te se nagodio s USKOK-om.