U Litvi preminuo hrvatski vojnik. Bio je sudionik Domovinskog rata iz Bosanske Posavine

vojnik, litva, smrt
"Pripadnik 1. hrvatskog kontingenta koji se nalazio u aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Litvi, dana 12. prosinca 2017. godine preminuo je u poslijepodnevnim satima u vojarni Rukla u Litvi.

Riječ je o pripadniku HRVCON eFPBG DEU, M.P., rođenom 1976. godine. Pripadniku je pozlilo, nakon čega mu je pružena liječnička pomoć u vojarni. Međutim, nakon pokušaja reanimacije, pripadnik je preminuo", izvijestili su iz MORH-a.

Bio je sudionik Domovinskog rata

Večernji list doznaje da je vojniku, nakon što mu je pozlilo, u pomoć pritekla medicinska ekipa njemačkog kontingenta s kojim su hrvatski vojnici u Litvi. Vojnik, 41-godišnjak, bio je sudionik Domovinskog rata iz Bosanske Posavine, a nalaz obdukcije pokazat će točan uzrok smrti.

Prvi hrvatski kontingent upućen je u studenome u Republiku Litvu, gdje sudjeluje u sklopu borbene skupine pod vodstvom Savezne Republike Njemačke (1. HRVCON-a eFPBG-DEU) u aktivnosti ojačane prednje prisutnosti NATO-a. Hrvatski kontingent u Republici Litvi smješten je na vojnom poligonu "Rukla", 110 kilometara sjeveroistočno od Vilniusa.

Krstičević uputio izraze sućuti obitelji

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević uputio je izraze sućuti obitelji preminulog pripadnika OS RH u Litvi, izvijestili su iz MORH-a.

"Poštovana ožalošćena obitelji,

u ovom iznimno teškom trenutku želim Vam u svoje ime i u ime svih djelatnika Ministarstva obrane i pripadnika Oružanih snaga RH, izraziti iskrenu i duboku sućut zbog preranog odlaska Vašeg supruga i oca. Teški su trenutci kada gubimo one koji su nam bili oslonac i uzor, ali oni ostaju zauvijek u našim molitvama i mislima. Poštovana obitelji, iako znam da u ovom trenutku ne postoje riječi kojima bih mogao ublažiti vašu bol, znajte da smo uz Vas", napisao je Krstičević.

Vecernji list