U kući mu našli 2,5 kg droge pa ga pustili na slobodu

Macura je odveden na ispitivanje u zgradu policije u Prijedoru. Sumnjiči ga se da je drogu namjeravao prepakiravati u manje paketiće, a potom ju prodavati ovisnicima po Prijedoru.

Kako doznaje Dnevni list, istražitelji su već tjedan dana pratili Macuru. Nakon što su prikupili dovoljno informacija da prodaje drogu, nabavili su nalog i upali mu u kuću. Doznaje se da su policijski istražitelji jučer oko osam sati ujutro došli pred Macurinu kuću s nalogom za pretres. Tamo su našli zelenu biljnu tvar koja podsjeća na marihuanu. Sasušena biljna tvar je sada poslana na vještačenje u Kriminalistički centar u Banjoj Luci, kako bi se potvrdilo da je riječ o opijatima", kažu u policiji.

"Dio zaplijenjene marihuane je već bio zapakiran u manje vrećice, što ukazuje na pretpostavku da je droga bila pripremljena za prodaju", rekao je Draško Papak, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Stanice javne sigurnosti Prijedor na izvanrednoj konferenciji za medije, koja je održana povodom Macurinog uhićenja. Papak je istaknuo da je akcija izvedena nakon višednevnih priprema. Nakon što je ispitan u policijskim prostorijama, Macura je pušten da ide kući. Braniti će se sa slobode, dok policija radi na dokumentiranju slučaja protiv njega. Vrijednost pronađene marihuane u 45-godišnjakovoj kući, po Papkovim riječima, na crnom tržištu se kreće do oko 3000 konvertibilnih maraka. Papak je također dodao da je jučerašnja akcija rezultirala jednom od najvećih zapljena droge na prijedorskom području. Ime Zorana Macure se, inače, dosada nije nalazilo u policijskim dosjeima.

Piše: I. Herceg / Dnevni list