U Drinovcima pronađen rasadnik indijske konoplje

...držanje oružja ili eksplozivnih tvari, priopćeno je iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije.

Naime, istražitelji PU Grude došli su do saznanja da N. G. planira zasaditi plantažu indijske konoplje te da uzgaja njezine sadnice. Zbog toga su pripadnici PU Grude i Odsjeka za droge MUP-a Županije Zapadnohercegovačke u suradnji s pripadnicima MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije izvršili pretragu obiteljske kuće, pratećih objekata i okućnice koje koristi N. G. iz Drinovaca.

Tom prilikom u blizini obiteljske kuće pronađen je rasadnik u kome su se nalazile trideset i dvije posude sa sadnicama indijske konoplje. Također, u obiteljskoj kući pronađena je automatska puška s pripadajućim okvirom i dvadeset i šest metaka kao i poluautomatska malokalibarska puška s pripadajućim okvirom te pet metaka.

Nakon toga N. G. (43) je lišen slobode i u tijeku je kriminalistička obrada, a po završetku kriminalističke obrade PU Grude podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće protiv njega zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, priopćeno je iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije.

fena