U BiH uhvaćeni kradljivci Mercedesa vrijednog 100 000 KM

09.08.2015

Dvije osobe s područja Bijeljine uhićene su zbog sumnje da su iz kruga gospodarskog društva u Derventi ukrala automobil "mercedes", vrijedan oko 100.000 KM.

Slobode su lišena lica čiji su inicijali D.R. i P.B, oba sa područja Bijeljine, dok je za trećom osobom J.K, s područja grada Banja Luka, raspisana potraga, priopćio je Centar javne sigurnosti Doboj.

Osobu čiji su inicijali D.R. jučer je uhitila Granična policija BiH na prijelazu između Herceg Novog i Trebinja.

Uhiženje je obavljeno na osnovu prethodno raspisane potrage. Uhićenu osobu su potom preuzeli pripadnici Sektora kriminalističke policije Centra javne sigurnosti Doboj.

U suradnji sa pripadnicima Centra javne sigurnosti Trebinje jučer je u večernjim satima uhićen i P.B.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Centra javne sigurnosti Doboj utvrdili su, na osnovu operativnih saznanja i poduzetih istražnih mjera, da postoje osnovi sumnje da su 20. srpnja D.R. i P.B. ukrali vozilo iz kruga gospodarslkog društva "Sanino" na području općine Derventa.

Oni su vozilo prevezli na područje Banja Luke i predali ga trećeprijavljenom licu koje je automobil odvezlo na prikrivenu lokaciju radi dalje preprodaje i pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Dobojski policajci su u suradnji sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske locirali i ukradeno vozilo pronašli na području grada Banja Luka. Automobil je nakon toga vraćen vlasniku. Nad dvojicom jučer uhićenih izvršena je kriminalistička obrada, a zatim su predati u nadležnost Okružnog tužiteljstva Doboj.

Trećeprijavljeno lice čiji su inicijali J.K. trenutno je nedostupno i za njim je MUP Republike Srpske raspisalo potragu. Protiv ova tri lica podnesen je izvještaj Okružnom tužiteljstvu Doboj zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kazneno djelo teška krađa.

Fena

loading...