U Banjoj Luci pronađena labaratorija za proizvodnju “skanka”, municije i novca

banja luka
Akciju su, 27. kolovoza, proveli pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Banja Luka, u suradnji s Okružnim tužiteljstvom. Izvršili su pretrese na četiri lokacije, kao i dva putnička vozila, koja koriste Đ.B. i D.V., oba iz Banje Luke, priopćeno je danas iz CJB Banja Luka.

Pronađena je oprema i sredstva za laboratorijsku proizvodnju "skanka" (ventilatori, lampe, provodnici, regulatori napona, mjerači vlažnosti, vage za precizno mjerenje i drugo), oprema za pakovanje droge, manja količina zelene biljne materije koja asocira na marihuanu, 119 komada metaka za automatsko naoružanje i 31 komad pištoljskih metaka, te 2.990 KM i 300 eura u različitim apoenima i drugi predmeti koji mogu poslužiti u kaznenom postupku (računari, mobilni telefoni, SIM kartice i dr.).

Iz policije navode da su Đ.B. i D.V. privedeni u službene prostorije gdje je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su pušteni na slobodu. Protiv njih će Okružnom tužiteljstvu Banja Luka biti dostavljeno izvješće zbog počinjenog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

FENA