Tuzla: Migrant uboden nožem u grudni koš

stršljen, samoubojstva, samoubojstvo, prijedor, hitna, napad, teška prometna nesreća, drvar, teža prometna nezgoda, motor, tragedija, skok, migrant , Tuzla, crna kronika, uboden , Mostar, huligani, hitna pomoć, ozljede, pjesak, salakovac, ozlijeđeni, prometna nesreća Jablanica, bjelašnica, radnik, radnica , preminula , djevojčice, Druga osnovna škola Široki Brijeg, hladnjak, kiosk, Široki Brijeg
Arhiva

U blizini autobusne stanice u Tuzli jutros u tri sata uboden je migrant, doznaje Dnevni avaz.

Migrant, čije porijeklo i identitet za sada nisu poznati, s teškim ozljedama prevezen je u Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla. 

- Ima ozljedu na lijevoj strani grudnog koša – rečeno je u UKC-u. Tuzlanski policajci intenzivno rade na pronalasku napadača i rasvjetljavanju događaja. Otežavajuća okolnost je što na području Tuzlanske županije ima samo jedan sudski tumač za arapski jezik, a postoji mogućnost da migranti govore različitim vrstama dijalekata, tako da je nemoguće sporazumijevanje.

 Istragom u ranijim slučajevima nasilja utvrđeno je da su akteri tuča migranti iz različitih zemalja, a jedna takva tučnjava nedavno je za epilog imala ubojstvo.

(pogled.ba)