Tužiteljstvo ZHŽ: Imamo dosta informacija

lana bijedić, ubojstvo, istraga, lana bijedić, ubojstvo, istraga

Gotovo tri tjedna prošlo je od ubojstva Lane Bijedić (19) u mjestu Studenci kod Ljubuškog, Mostarke koja je tek završila srednju školu i upisala fakultet u Sarajevu. Priče u javnosti se ne stišavaju. Mnogi, posebno oni koji žive na tom području, su u strahu. Iz MUP-a i Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije dolazi jako malo informacija. Zbog brojnih nagađanja u javnosti, ne daju puno izjava. To je još više razbuktalo maštu građana i portala u BiH, prenosi 24sata.

Međutim, iz Tužiteljstva su nam kazali kako istraga ide u dobrom smjeru i očekuju kako će uskoro biti završena, a ubojica ili više njih mlade Lane Bijedić biti otkriveni i procesuirani.

- Imamo dosta informacija i optimisti smo kada je u pitanju pronalaženje počinitelja ovog djela. Čekamo rezultate još nekih vještačenja pa ćemo onda moći znati i reći više. Materijalni dokaz, ipak je materijalni dokaz - kazali su nam iz Tužiteljstva.

Tijelo ubijene 19-godišnjakinje pronađeno je u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog, ispod vijadukta autoceste u nedjelju 6. listopada.

Obdukcijski nalaz pokazao je da je djevojka brutalno pretučena tvrdim i tupim predmetom, a potvrđeni su i tragovi davljenja, kao i to da je još bila živa kada ju je ubojica bacio u rijeku. Tijelo je u rijeci pronašao ribar.

Lanina majka Nina Bijedić, dekanica Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru, na bolovanju je i trenutno je u Beogradu. Neki portali objavili su i kako je ona ponovno ispitana, pojavila se i informacija da je slučaj Lane Bijedić povezan sa slučajem mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića, koji je ubijen dva dana ranije, te da Lana nije ubijena u Studencima gdje je pronađeno tijelo, nego na drugom mjestu, a da ju je ubojica tu samo donio.

- To još ne možemo ni potvrditi, ni demantirati - kazali su nam u Tužiteljstvu, ali su demantirali bilo kakvu povezanost ovog s ubojstvom Nine Ivankovića, a potvrdili su nam i kako je majka saslušana odmah na početku istrage te da se ''zbog svega sklonila u Beograd, ali je u svakom trenutku dostupna istražnim tijelima''.