Trojica manijaka silovala djevojku pored groblja u Odžaku

...39-godišnje V. S. iz Bosanskog Šamca, priopćeno je iz Županijskog MUP-a u Orašju.

Od trenutka prijave do uhićenja osumnjičenih prošlo je svega nekoliko sati, a da je žrtva znala opisati mjesto na kojem se nalazi, trojica siledžija bila bi uhićena u izvršenju kaznenog djela, jer je nesretna žena u dva navrata pozvala policiju tražeći pomoć.

Panični poziv

- Sve što vam možemo kazati je da su naši policajci vrlo brzo uhitili osumnjičenike. Žrtva silovanja je u bolnici, a osumnjičenicima je, za sada, određen policijski pritvor - kazali su Avazu u policiji.

Doznaje se da su odžačku policiju o silovanju obavijestile kolege iz Modriče, koje je u nedjelju nakon ponoći telefonom pozvala žrtva. Uspjela je kazati kako je dvojica muškaraca namjeravaju silovati i da ne zna točno lokaciju na kojoj se nalazi, ali da je to blizu Odžaka.

Policija je obilaskom terena pokušala pronaći ženu nad kojom se spremalo silovanje, međutim, to je bila skoro nemoguća misija. Žrtva je ponovno s mobitela pozvala policiju u ponedjeljak u 3.45 sati prijavila da je silovana i da se nalazi nedaleko od groblja u Novom Selu nadomak Odžaka. Modričani su po drugi put pozvali odžačku policiju, koja je nakon tog poziva uspjela pronaći žrtvu.

- Žena je bila preplašena. Što se sve točno događalo, pokazat će istraga. Od nje smo saznali da je na područje Odžaka došla u potrazi za poslom. Osumnjičeni su je, kako tvrdi, na prijevaru uvukli u vozilo, obećavajući joj posao. Htjela je, navodno, raditi u ugostiteljstvu. Policijska patrola prevezla je ženu u Dom zdravlja, a nakon toga je, radi ukazivanja liječničke pomoći i ginekoloških pretraga, prevezena u Županijsku bolnicu u Orašje - kazao je izvor blizak istrazi.

Poznati policiji

Od uhićenih će biti uzeti uzorci brisa kako bi se utvrdilo tko je od njih trojice izvršitelj ili eventualni pomagač. Navodno da su pojedini od uhićenih bili pod utjecajem alkohola, a jedan je uhićen na mjestu silovanja, jer se naknadno vratio u Novo Selo. Izvori bliski Policiji u Odžaku kažu da su dvojica od trojice uhićenih odranije poznata policiji po izvršenju kaznenih djela.

Osumnjičeni će biti predati Županijskom tužiteljstvu u Orašju, koje će nakon saslušanja odlučiti hoće li zatražiti određivanje jednomjesečnog pritvora.