Trilj: Dječak upao u Cetinu, u tijeku opsežna potraga

ubojstvo, ubojstvo, crna kronika

Tragedija se dogodila za vrijeme dječje igre. U ograđeni prostor Crpne stanice, koja iz melioracijskog sustava desnog zaobalja Sinjskog polja višak vode prebacije u rijeku Cetinu, u četvrtak poslijepodne na za sada nepoznati način ušla su trojica dječaka, stradali D.R., njegov brat i njihov prijatelj. U jednom trenutku dvojica dječaka počela su pozivati upomoć.

O tome nam je ispričao čovjek koji se zatekao u manježu obližnjeg konjičkog kluba i koji je prvi dotrčao na poziv dječaka, ali je zatražio da mu se ne spominje ime.

- Ugledao sam dvojicu dječaka kod zgrade Crpne stanice. Pozivali su upomoć. Vikali su: upao je, utapa se. Ja sam potrčao prema kapiji, ali su oboja vrata bila zaključana. Preskočio sam preko ograde. Kada sam došao do mjesta koje su mi pokazala dvojica dječaka, gdje je treće dijete upalo, u vodi sam vidio samo kartonsku kutiju i na površini sakupljenu pjenu. Nikakav znak od utopljenika nisam zapazio. Da sam vidio bilo kakav mjehurić skočio bih u vodu i nitko ne bi bio sretniji od mene da sam mogao spasiti dijete – ispričao nam je taj čovjek.

Na mjesto događaja ubrzo su dotrčali čuvar Crpne stanice, ribiči koji su bili u blizini, a stigao je i otac dječaka. Nažalost, od dječaka upalog u vodu nije bilo traga.

Pretpostavlja se da su se djeca igrala tako da su se u kartonskoj kutiji pokušali klizati na strmom pokosu kanala. Za sedmogodišnjeg D.R. ta je igra bila fatalna i posljednja.

Nedugo poslije poziva na lice mjesta stigli su policija i hitna medicinska pomoć, a zatim i vatrogasci. Svi skupa su zaključili da je potrebno pričekati ronioce.

Pretpostavlja se da se tijelo stradalog dječaka nalazi u malom jezeru između dvaju objekata Crpne stanice. Kako crpke ne rade, tijelo ne može iz toga dijela u Cetinu.

slobodna dalmacija