Trebinje : U vozilu Hitne pomoći krijumčarili torbe s drogom

policija, droga, crna kronika, droga, pronađena opojna droga, droga, uhićenje, droga, Sipa, droga, suđenje, crna kronika, droga, krijumčari, droga, uhićenje, Livno, droga, droga, droga, šverc droge, Gacko, droga, droga, heroin, opijati , uhićenja
Načelnik Centra javne sigurnosti Trebinje Goran Zubac rekao je na jučerašnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare da je droga pronađena u dvije sportske torbe koje su u mjestu Fojnica, kako se pretpostavlja, izbačene iz vozila Hitne pomoći iz Trebinja.

Izbacili torbe iz auta

Vozač je uhićen, a jučer je priveden na saslušanje u zgradu Okružnog tužiteljstva u Trebinju. Jučer je uhićen i njegov kolega Jovan Andrić (24) koji se sumnjiči da je povezan s prijevozom droge. Policajci su najprije u Gacku oko 6.30 sati ujutro uhvatili Andrića dok se vozio u svom Peugeotu, a tri sata kasnije su na cesti između Gacka i Nevesinja zaustavili kombi Hitne pomoći koji je vozio Nemanja Skočo. U kombiju nisu pronašli drogu, ali je policijski pas obučen za otkrivanje narkotika namirisao da se droga nedavno nalazila u vozilu. "Nakon toga, policijski službenici policijskih postaja Nevesinje i Gacko izvršili su pretres užeg pojasa i pretragu magistralne ceste iz dva smjera, Gacko - Čemerno i Gacko- Nevesinje, gdje su u mjestu Fojnica pronašli dvije sportske torbe u kojima se nalazilo oko 28 pakiranja droge skunk", rekao je jučer načelnik Zubac.

Ravnatelj zatečen

Ravnatelj trebinjskog Doma zdravlja liječnik Dragan Kovač jučer je bio zatečen viješću o uhićenju Skoče i Andrića jer su vrijedili za vrijedne radnike. "Šokiran sam! Doslovno sam šokiran!", rekao je on. Kovač je dodao da je Nemanja Skočo trebao odvesti vozilo Hitne pomoći na servis u jednu autokuću u Mostaru. "Iz autokuće su mi ranije rekli da će me nazvati kad nabave dijelove za vozilo, pa sam stoga potpisao putni nalog, a Skočo je trebao odvesti vozilo u Mostar", rekao je ravnatelj Doma Zdravlja. "Ne znam što je Andrić radio s njim, on je na svoju ruku krenuo s Skočom jer tada nije bio na dužnosti", naveo je Kovač. Ravnatelj je ispričao da su dvojica mladića već tri godine radila kao vozači Hitne pomoći u Trebinju, napomenuvši da nikad nije imao primjedbi na njihov rad. Kovač sumnja da su se Andrić i Skočo ranije bavili prijevozom droge na ovaj način. "Spomenuto vozilo se koristi za hitne intervencije, oni ga ne mogu koristiti za privatne potrebe, nikad nisu sami u vozilu, uvijek je tu bar jedna medicinska sestra", kazao je on dodavši kako je ovo prvi put u godinu dana da navedeno sanitetsko vozilo napušta šire područje Trebinja.

Piše: I. Herceg / dnevni-list.ba