Trebinje: Identitet ubijenog migranta nepoznat dok se ne utvrdi DNK-a analizom

Žarko Milić, identitet žrtve, migrant

Još nije poznat identitet migranta stradalog kada je opalila puška u naguravanju Bilećanina Milorada Čomića s desetočlanom migrantskom grupom, koja je nedavno provalila u kuću susjeda koju je Čomić čuvao u selu Todorići.

Ovo je službeno potvrdio tužitelj Okružnog tužiteljstva u Trebinju Žarko Milić, koji je radio na ovom slučaju i koji tvrdi da se bez DNK analize ili otisaka prstiju ne može utvrditi identitet žrtve.

"Mi jesmo prilikom obdukcije leša uzeli uzorke krvi radi DNK analize, ali ona nije rađena, jer je u pitanju nepoznato lice. Tom prilikom smo uzeli i otisak papilarnih linija, odnosno otiske prstiju, što takođe bez sumnje na neki identitet nemamo sa čime usporediti", kaže Milić.

Postoje, kaže, i fotografije s obdukcije, prema kojim je vidljivo da je dio projektila koji je žrtvu pogodio u oko poprilično razorio i njegovu fizionomiju, pa ga je vrlo teško prepoznati na osnovu fotografije koju, kako kaže, niko nije ni dostavljao Tužiteljstvu.

"I otiske i uzorak krvi smo dostavili MUP-u RS u Banjaluku, gdje se, ukoliko se pojavi neko od srodnika ili bilo ko drugi ko ga želi identificirati, mogu uzeti i usporediti sa DNK srodnika, a u njegovoj bi zemlji trebalo da bude i baza podataka papilarnih otisaka", objašnjava Milić.

On nije želio komentarirati neke novinske napise o tome da je Sadet efendija Bilalić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gacka i Bileće, vrlo brzo nakon migrantove smrti dobio njegov identitet, jer mu se navodno javio brat, a do efendije je stigla i osobna karta sa slikom žrtve, prenose Nezavisne.

"Mi ne znamo ni podrijetlo žrtve, je li je Marokanac ili iz neke druge zemlje, jer možemo baratati samo golim činjenicama, a to su da je žrtva mlađa osoba, što je utvrđeno po boji kose, tenu i zubima", dodaje Milić.