Tragična prometna nesreća: Brat i sestra poginuli u smrskanom automobilu

Na obilaznici kod Požarevca u Srbiji, na putu ka Velikom Gradištu, jučer oko 13 sati došlo je do teške prometne nesreće, u kojoj je poginula Milica Josimović (15) iz sela Petka, dok je njen rođeni brat Milan, star 19 godina, podlegao ozljedama u operacijskoj sali. U ovoj nesreći ozlijeđena su još dva mladića, Aleksandar M. (18) iz Požarevca i Miloš S. (18) iz sela Lučica.

Nesreća se dogodila na dijelu puta kod skretanja za Zabelu, kada je putničko vozilo "fiat punto", požarevačkih registracija, najvjerojatnije zbog prebrze vožnje, udarilo u kamion koji je dolazio iz suprotnog smjera. Djevojka je preminula na licu mjesta, dok su tri mladića, s teškim povredama, prebačena u požarevački bolnicu. Međutim, ubrzo je preminuo jedan od povrijeđenih mladića, za vrijeme operacije u bolnici.

- Jedan mladić preminuo je tijekom operacije, u kirurškoj sali, drugi je operiran i dalje je životno ugrožen, dok je treći prebačen u beogradski Urgentni centar i nalazi se u komi - rekao je dežurni doktor Jovan Milojković.

Prema pričama očevidaca, prizor nakon sudara bio je zastrašujući.

- Čuo se veliki prasak, kao kad bi eksplodirala bomba. Odmah sam sa susjedima izašao na ulicu ii pritrčao vozilu, koje je bilo prevrnuto u jarku. Auto je bio sav zgužvan a iz njega su se čuli jauci i pozivi u pomoć. Odmah je stigla i Hitna pomoć, ali za djevojku nije bilo spasa - kaže očevidac Bojan Grašić.

Ova dionica na obilaznici predstavlja "crnu točku" u prometu, na kojoj se često dešavaju nesreće. Prethodna se dogodila prije četiri mjeseca, kada je na licu mjesta poginuo Marko Dragićević (59) iz Kostolca, pošto se njegov auto sudario s kamionom.

(Telegraph)