Tragedija u Jajcu: Sestri poslala SMS i bacila se u vodopad

...iz Vinca koja je u četvrtak poslijepodne skočila u vodopad rijeke u središtu grada. Uzduž rijeke tražili su je policajci i obitelj s čamcima. Tijelo nisu našli.

Prolaznici su u četvrtak oko 14.30 sati vidjeli djevojku kako skače s dvadesetak metara visine u vodopad na mjestu gdje se rijeka Pliva ulijeva u Vrbas.

Odmah su dotrčali do obližnje benzinske postaje gdje su sve ispričali zaposleniku Slavku C. On je pozvao policiju te su istražitelji krenuli u potragu za nesretnicom.

"Trenutačno pretražujemo obale Vrbasa od vodopada pa desetak kilometara nizvodno", rekao je za Dnevni list Bare Pršlja, načelnik Policijske uprave Jajce.

Dok njihove kolege tragaju za tijelom, policijski istražitelji pokušavaju otkriti što je natjeralo Mirelu na ovaj korak. Ona je taj dan završila smjenu u pekarnici gdje je radila te je krenula kući u kojoj živi s roditeljima.

Vlasnik pekarnice je rekao policajcima da je djevojka bila mirna i povučena. Tog dana se ponašala posve normalno i ništa nije nagovještavalo da je tragedija na pomolu.

Prije dvije godine Mirela se pokušala ubiti zbog jednog dečka. Tada je popila octenu kiselinu. Uspjeli su je spasiti i od tada je pila antidepresive.

"O motivima ovog čina ne možemo govoriti. Djevojka nije ostavila nikakvu oproštajnu poruku. Našli smo njezin mobitel i vidjeli da je prije skoka poslala poruku sestri koja živi u inozemstvu. Još ne znamo što joj je napisala", rekao nam je izvor blizak istrazi. Kako doznajemo, otac djevojke i mještani s čamcima također sudjeluju u potrazi za tijelom.

dnevni list