Tragedija u Hercegovini: U prometnoj nesreći poginuo splitski glumac Josip Zovko

Kristina Ćurković, otac, Mate Ćurković, Pero Vučić, vuprom, smrt, denis vegar, Čapljina, smrt, in memoriam, Dragan Nikolić - Pepa, glas koncila, Član uredništva, Don Živko Kustić, samoubojstvo, nogometaš, blagdan svi sveti, religija, dr. Dragan Čović, Dragan Čović, HDZ BiH, ivan vekić, Osijek, smrt, ante paradžik, samoubojstvo, Mislav Paradžik, Niko Lovrić - Sidi , Mostar, Pero Nikolić, in memoriam, HVO, Novo Lola Stjepanović, smrt, dr. Dragan Čović, smrt, majka, Jozo Radanović, in memoriam, prof. dr. sc. Vjekoslav Šimunović , in memoriam, Ljubuški, samoubojstvo, Željko Smolek, pčela, ubod, smrt, Grude, dan žalosti, Veso Vegar, ANTE-Tonćo PEHAR, in memoriam, Kristina Batinić , transplatacija bubrega, bolest, Mostar, teška prometna nesreća, teška prometna nesreća, Mostar, pokop, Mostar, ispraćaj, Ljubuški, samoubojstvo,  Ante Baćak, brigadir HVO-a , dr.sc. Đuro Maričić, Mostar, komemoracija, tragedija, Hercegovina, Vitez, šok, Rajko janjanin, smrt, bebe, doktor, pog

Na magistralnom putu M-6 Grude-Gorica, u mjestu Grudsko Vrilo, dogodila se prometna nesreća u srijedu oko 15 sati u kojoj je poginuo 48-godišnji splitski glumac imotskih korijena Josip Zovko,a jedna osoba je ozlijeđena te je prevezena u SKB Mostar. U prometnoj nesreći sudjelovala su dva automobila hrvatskih registarskih oznaka.

Očevid su obavljali pripadnici PU Grude, a promet je toj dionici bio je potpuno obustavljen.Još se ne zna kako je do nesreće došlo i tko je krivac za nesreću. Nesretni Zovko preminuo je na licu mjesta. Glumčev brat Ante koji je imao 46 godina i bio je trgovac auotomobilima ubijen je 2017. u Makarskoj i bačen u septičku jamu. Jedna tragedija u obitelji Zovko nije se ni zaboravila, a već je uslijedila druga- pogibija Josipa, piše Slobodna Dalmacija. Zovko je rodom iz Berinovca (općina Lokvičići) i uvijek je isticao da voli svoj imotski kraj kraj. Odigrao je preko 50 uloga, kazališnih i filmskih, u zadnje vrijeme je i režirao a ipak najpoznatiji ostaje po ulozi Mate iz filma Ognjena Sviličića „Da mi je biti morski pas". Glumio je i u filmovima Vjerujem u anđele, Najveća pogreška Alberta Einsteina, Holdin i Oprosti za kung-fu. Što je najvažnije Zovko je bio duša od čovjeka i njegova smrt je pogodila mnoge njegove prijatelje i štovatelje.