Tragedija na festivalu: U bolnici preminuo sudionik Ultre

Ultra Music Festival, smrt
Sudionik Ultra Europa festivala preminuo je u splitskoj bolnici. Tu informaciju je potvrdio pomoćnik ravnatelja KBC-a Split doktor Anton Marović za Radio Dalmaciju.

Kako navode, radi se o stranom muškom državljaninu koji je u komatoznom stanju dovezen u bolnicu u nedjelju ujutro. Iako je reanimiran, umro je na Jedinici intenzivnog liječenja. Iz bolnice poručuju kako je učinjeno sve što se trebalo učiniti, piše Radio Dalmacija.

Treći dan splitskog Ultra Europe festivala završio je u ponedjeljak ujutro u 5 sati, zbog zlouporabe droga policija je privela 127 hrvatskih i stranih državljana, a program Ultre nastavlja se do srijede na Braču, Hvaru i Visu. Na Ultri je pri padu na poljudskom stadionu ozlijeđen i 23-godišnji Britanac te je zadržan na liječenju, ali u tom slučaju nema elemenata kaznenog djela. Neslužbeno se doznaje kako je mladić pao na leđa i zadobio frakturu kralješka.

U splitskoj policiji kažu kako prije, za vrijeme i nakon trećeg dana festivala nisu zabilježena veća narušavanja javnog reda i mira niti oštećenja imovine. "Ova tri dana su prošla bez ikakvih značajnijih sigurnosnih događaja. Ultra se nastavlja na otocima i za policiju još traje, iako su ova tri splitska dana najintezivnija", kratko je za Hinu kazala Antonela Lolić iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Tijekom tri dana Ultre u Splitu ukupno je privedeno 305 osoba zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, deset ih je kazneno prijavljeno zbog droge, a troje zbog imovinskih kaznenih djela. Policajci iz Odjela za droge u petak su kod 28-godišnjaka pronašli su 49 kilograma marihuane koja je bila zapakirana u 47 PVC vrećica.

Liječnički timovi Hitne medicinske pomoći također su imali manje posla nego li se očekivalo, a uglavnom se radilo o prekomjernom uživanju alkohola, lomovima, porezotinama i uganućima, dok vatrogasci, osim gašenja vatre u kontejnerima oko stadiona, nisu imali drugih aktivnosti.

vijesti.hr