TRAGEDIJA KOD MOSTARA: Umirovljeni električar poginuo pri padu dok je popravljao kvar na stupu

Mostar, pogibija
...Maja Ćišić na mjestu pogibije umirovljenog električara Mustafe Softića Velagića koji je ostao na mjestu mrtav nakon što je pao s ljestava dok je popravljao kvar na električnom stupu u mostarskom naselju Dračavice.

Držao ljestve

Prema njezinim riječima, stradali je došao popraviti kvar mještaninu Dračevica Osmanu Kebi te se popeo na električni stup, ali u jednom trenutku je pao s visine.
Očevici tvrde kako je nesretni muškarac najprije vrisnuo, a potom okomito pao s visine od nekoliko metara.
Čim je udario o tlo, ostao je mrtav.
Šokirani Osman Kebo novinarima je izjavio kako je on Softiću držao ljestve te da ništa nije mogao učiniti da mu pomogne.
„Vjerujte, kada je on otkopčao ono čime je bio vezan, ja sam se obradovao, drago mi bilo. Mislio sam; „Kad je prije završio". Ja sam mu tada čuvao ljestve dok je on još bio gore na stupu, a onda odjednom je vrisnuo i onako kako sad leži, tako je on pao na zemlju" kroz suze je jučer prepričao Kebo koji je nekoliko puta ponavljao kako mu je žao čovjeka i da mu, nakon pada, nikako nije mogao pomoći.
On tvrdi kako je prije petnaestak dana prijavio kvar i da je zvao nekoliko puta Električno, a sudeći, prema pričama mještana, na kraju je ipak pozvao umirovljenog električara Softića Velagića da mu pomogne.
Nažalost, tada je došlo do tragedije.
„Ja nisam znao da je on u mirovini", kroz suze je jučer novinarima govorio Kebo, koji je govorio kako može pokazati telefon da se vidi da je zvao Električno. Dok je Kebo u šoku stajao nedaleko mjesta pogibije, neki od mještana su pričali s njim i govorili mu; „Nisi ti kriv".

Na mjestu mrtav

Na mjestu pogibije nesretnog čovjeka u petak su se okupili brojni mještani te su pričali kako stradalom nije bilo pomoći.
„Čuo sam za to, govorili su da je pao čovjek, da ga treba voziti u bolnicu, došao sam, mislio sam da ga odvezemo, ali kada smo došli, vidjeli smo da je mrtav", prepričavao je jedan od mještana koji se zatekao na mjestu tragedije kraj trgovine Herceg-promet u Dračevicama.
Nakon što su policajci i tužiteljica u petak u popodnevnim satima završili s očevidom, tijelo stradalog električara je odvezeno vozilom pogrebnog poduzeća, a tužiteljica Ćišić je rekla novinarima kako će biti obavljena obdukcija da se utvrdi što je dovelo do tragedije.

Dnevni list