FOTO/VIDEO  Teroristički napad u Zvorniku: Nerdin Ibrić ubio policajca, dvojicu ranio

BIH, Zvornik, teroristički napad, vehabija, Policijski dužnosnici, ubijeni i ranjeni, ubijeni policajci

Napadač na policijsku stanicu u Zvorniku je Nerdin Ibrić, potvrđeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska (RS), prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako se saznaje, ubijen je policajac Dragan Đurić, a ranjeni su policajci Stevo Milovanović i Željko Gajić.

Jedan od ranjenih ima ozljede u predjelu grudnog koša te nije životno ugrožen.Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras Srni da je teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku dokaz da Srpska ne može računati obavještajne izvore iz BiH.

- Nije bilo nikakvih podataka o terorističkom napadu. To samo govori koliko sigurnosna struktura u BiH funkcionira i koliko ima potencijalnih terorista spavača, koji su u svakom trenutku spremni bilo gdje napraviti teroristički akt - rekao je Dodik.

On je istakao kako je ovo napad na institucije sustava i da sigurno nije individualan čin, mada će svi pokušati da to na taj način prezentira.

Dodik je podsjetio da je napadač izabrao kao metu napada policijsku stanicu, došao sa automatskom puškom, vikao "Alahu ekber" i bezočno ubio policajca.

Bez obzira što je pojedinac izvršio ovaj napad, kaže Dodik, on je morao u nekoj sredini biti educiran za tako nešto.

- Očigledno je da je tu riječ o napadu iz vjerskih i terorističkih razloga i da je ovo teroristički akt - rekao je Dodik i dodao da se napad dogodio iznenada i neočekivano.

U Zvornik se večeras helikopterom zaputio i ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač.

Motivi napada na policijsku stanicu zasad nisu poznati.

Nešto poslije 19 sati pred policijsku stanicu došlo je vozilo i vozač se naglo zaustavio nakon čega je uletio u policijsku stanicu i počeo da puca saznaje ATV.

Naoružani napadač je upao u policijsku stanicu, uzvikujući "Alahu egber!"

Prema informacijama ATV-a napadač je također ubijen.

Uskoro više informacija.