Teretnjakom sletio u provaliju i poginuo

Stop policija
Natovaren žitom

Od zadobivenih ozljeda Čvorak je preminuo na mjestu nesreće. Vozilo se zaustavilo tek u Balića potoku potpuno uništeno. Kako smo doznali na licu mjesta, Čvorak je iz smjera Sarajeva prema Mostaru upravljao teretnim vozilom MAN, registracijskih oznaka LO-322-64 s poluprikolicom (24-16-LO). Vozilo je u vlasništvu prijevozničkog poduzeća “Miloš Stevanović” sa sjedištem u Banji Ilovači, a za koje je radio Čvorak. Kako se moglo vidjeti na mjestu nesreće, teretnjak je bio natovaren žitom koje je trebao prevesti do Mostara. Dolaskom u krivinu desnog zavoja na lokaciji Osmice, Čvorak je iz za sada nepoznatih razloga izgubio nadzor nad vozilom i prešao u suprotnu stranu ceste. Probio je zaštitnu ogradu i nakon toga se strovalio u provaliju.

Nije bilo pomoći


Odmah su na lice mjesta upućene spasilačke ekipe. Nažalost, vozaču koji je ostao u potpuno smrskanoj kabini teretnog vozila nije bilo pomoći. Liječnik je mogao samo konstatirati smrt nakon čega je tijelo prevezeno u mrtvačnicu u Konjic. Kabina teretnjaka jučer je izvučena sa specijalnom dizalicom, dok je poluprikolica do poslijepodnevnih sati ostala smrskana u potoku. Očevid na mjestu nesreće izvršio je županijski tužitelj Sead Đikić zajedno s pripadnicima prometne policije Policijske uprave Konjic. Za sada se tek pretpostavlja da vozač Čvorak, upravljajući kamionom pod teretom niz strminu, nije prebacio brzinu u manji stupanj prijenosa, uslijed čega je došlo do ubrzanja kamiona i gubljenja nadzora. Daljnja istraga trebala bi otkriti što je stvarno prouzročilo ovu tešku nesreću.

Prometna nesreća na lokalnoj cesti Idbar - Čelebići u Konjicu


KONJIC – Četverogodišnji Nedim Bajramović iz mjesta Idbar, općina Konjic, smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se u nedjelju u 18.45 sati dogodila na lokalnoj cesti Idbar - Čelebići u Konjicu. Na njega je, dok se s skupinom djece nalazio uz cestu, naletjelo kombi vozilo Ford Transit, registracijskih oznaka M36-T-416, kojim je upravljao Salko Omerović, rođen 1951. iz mjesta Idbar. Odmah nakon nesreće, dječak je prevezen u Opću bolnicu u Konjicu, ali nažalost liječnici su mogli samo utvrditi smrt. Od težine zadobivenih ozljeda nije bilo pomoći. Očevid na mjestu nesreće obavili su županijski tužitelj Sead Đikić i pripadnici prometne policije Policijske uprave Konjic. Tužitelj Đikić je rekao kako su naređena sva potrebna vještačenja kako bi se utvrdio uzrok nesreće. “Obdukcije tijela smrtno stradalog djeteta neće biti, jer se s tim nije složila obitelj. O uzroku nesreće još ne možemo ništa reći, sve dok se ne kompletira istraga i završe vještačenja”, rekao nam je tužitelj Đikić. Dodao je da se malodobni dječak nalazio u skupini djece kada je na njega naletjelo kombi vozilo.

Piše: N. Dedić / dnevni-list.ba