Tek pomilovani diler iz Hercegovine ponovo uhićen zbog trgovine heroinom

droga
...A.T. koji je u Sudu BiH bio osuđen na deset godina zatvora zbog preprodaje heroina.

Izvršeni pretresi

U ovoj akciji, koja je rađena u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Hrvatske, osim A.T., pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su i D. R. Izvršeni su pretresi objekata i vozila na dvije lokacije u Grudama i Mostaru.

Uhićeni su osumnjičeni za organizirano krijumčarenje heroina na području BiH i Hrvatske, kao i za prodaju na ilegalnom narkotržištu na području Mostara i Hercegovine, javlja Dnevni avaz.

- Provođenjem istražnih radnji nad osumnjičenim osobama, zadokumentirano je krijumčarenje više kilograma opojne droge heroin - navedeno je u priopćenju SIPA-e.

U zajedničkoj policijskoj akciji pripadnicima SIPA-e pomoć su pružili službenici Granične policije BiH te MUP-ova Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije. Obojica uhićenih bit će predata postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH na daljnje postupanje.

Smrt supruge

A.T. osuđen je 2010. u Sudu BiH na deset godina zatvora zbog organiziranja skupine koja je iz Crne Gore švercovala heroin u BiH. Kako doznaje Dnevni avaz od izvora bliskog istrazi, A.T. je nedavno izašao iz zatvora nakon što je pomilovan zbog smrti supruge i brige o maloljetnom djetetu.

No, on se po izlasku iz zatvora povezao s skupinom dilera iz Hrvatske te je nastavio sa starim poslom.

Oduzeti mobiteli i vozila

Prilikom pretresa u akciji "Solinjanka" pronađeni su i oduzeti skoro 70 grama smeđe praškaste materije koja asocira na opojnu drogu heroin i pištolj CZ 99. Oduzeti su i mobilni telefoni koji su korišteni u međusobnoj komunikaciji prilikom krijumčarenja droge, kao i vozila koja su korištena prilikom prijevoza opojne droge.

Istražiteljima prodao drogu

A.T. pao je 2008. godine nakon što je tada u lipnju, zajedno sa M.J., prikrivenom istražitelju prodao kilogram heroina za 14.000 eura. Početkom kolovoza iste godine, njih dvojica su prikrivenim istražiteljima prodala pet kilograma heroina iz Crne Gore za 70.000 eura kod Tržnog centra "Prodex" na Graničnom prijelazu Gorica.