Švicarska izručila BiH ratnog zločinca, ubojicu šesteročlane obitelji, skrivao se 24 godine

švicarska, izručenje, posao, zatvor, Natječaj, kriminal, uhićeni, dileri, fup

Švicarska je izručila Bosni i Hercegovini muškarca koji je tijekom rata u toj zemlji ubio šest članova jedne bošnjačke obitelji, a potom pobjegao i godinama živio u inozemstvu pod lažnim identitetom, objavili su danas mediji u BiH.

Muškarac identificiran kao Zoran Pantić od ponedjeljka je u zatvoru u Bijeljini i u tijeku je postupak njegova slanja na odsluženje zatvorske kazne od 12 godina koja mu je izrečena još 1995. godine nakon što je proglašen krivim za višestruko ubojstvo.

Pantić je s nekoliko sudionika u listopadu 1993. godine obećao članovima obitelji Isić iz sela Gornji Rankovići kod Teslića da će ih za novčanu naknadnu prebaciti preko Drine u Srbiju. Umjesto da to i učine, Pantić i ostali su šest Bošnjaka dovezli kamionom do jednog sela i tamo ubili te opljačkali dragocjenosti koje su žrtve nosile, a trupla bacili u Drinu.

Osobno ubio dijete, ženu i muškarca

Tijekom sudskog postupka utvrđeno je kako je Pantić osobno ubio dijete, ženu i muškarca.

Glasnogovornica MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović kazala je kako je njegovo uhićenje rezultat dugotrajne i uporne potrage.

“I nakon 24 godine od bijega osuđenog nismo odustali od potrage i privođenja pravdi kako bismo time bar koliko-toliko pružili malo satisfakcije rodbini žrtava”, kazala je Miljanović.

Odvjetnik Miodrag Stojanović, koji zastupa Pantića, najavio je kako će zatražiti obnovu postupka.