Svećenik Mile Ivančić ubijen udarcem kamenom u glavu

...pronađen je mrtav u zavaljskoj župnoj kući koja se nalazi dvadesetak kilometara od Bihaća.

Kako je prenijela Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH (KTA) tijelo župnika Ivančića pronađeno je u subotu.

Komesar policije Unsko-sanske županije Marijan Šimić kazao je kako je Ivančićevo tijelo pronašla župljanka Mirjana Dujmović koju je župnik dan ranije zamolio za pomoć u čišćenju kuće.

Tijekom policijskog očevida utvrđeno je da su župniku Ivančiću nanesne teške tjelesne ozljede, posebice na području glave, a policija je zaključila kako sve navodi da je riječ o ubojstvu s obzirom da ozljede ukazuju na udarce u glavu kamenom.

Ekonom Gospićko-senjske biskupije Nikola Turkalj i župnik iz Plitvica, velečasni Josip Stefančić, nazočili su očevidu.

Župnik Ivančić rođen je 1935. godine u župi Zavalje, a za svećenika zaređen 1963. za Uskrs, pa je početkom travnja ove godine planirao proslaviti 50. obljetnicu svećeništva, odnosno zlatnu misu.

Policija je informirana o napadu na župnu kuću u Zavalju počinjenom 1. veljače kada su dvojica provalnika ušli noću u župnu kuću dok je župnik bio u spavaćoj sobi, ali ih nije uspio prepoznati jer su bili maskirani. Također mu je pred Božić prošle godine iz župne kuće otuđeno oko 25 tisuća kuna kojima je namjeravao isplatiti majstore za popravku krova.