Suze i jecaji nakon smrti brata i sestre

trovanje plinom, Široki Brijeg, tragično stradali, crna kronika

Nakon tragedije u kojoj su jučer stradali brat i sestra Antonio Z. (24) i Ivana C. (37) u selu Cigići kod Širokog Brijega zavladala je tuga. Upravo tu se odigrala ova tragedija. Riječ je o selu u sastavnom dijelu naselja Dobrkovići kod Širokog Brijega.

Dvoje ljudi smrtno je stradalo od posljedica trovanja plinom, a nesreća se dogodila u petak nešto iza 18 sati prilikom čišćenja bunara u ovom mjestu.

Reporter portala Klix.ba posjetio je ovo mjesto gdje je razgovarao s članovima njihove obitelji susjedima. Suze na licima svih onih koji su ih poznavali.

Iza tragično preminulih ostalo je ukupno četvero maloljetne djece. Priča koju su ispričali očevici teško može biti tragičnija.

"Oboje su otišli čistiti bunar. Taj prostor je valjda bio dugo zatvoren pa su se formirali plinovi. Vjerovatno je bilo manjak zraka. Počeli su ispumpavati vodu. Antonio je prvo ušao i odmah se onesvijestio. Nakon toga je krenuo Ivan, Ivanin muž kojem se isto dogodilo. Vidjevši to, Ivana ga je pokušala izvući i onda je i sama završila u bunaru u vodi kao i njen brat", ispričala je njihova susjeda.

Ona je rekla da je Ivan, zahvaljujući činjenici da ga je supruga uspjela donekle izvući iz bunara, preživio iako se i on bio onesvijestio.

Inače, Ivan C. je primljen na reanimaciju i anesteziju Sveučilišne Kliničke bolnice Mostar i nalazi se u stabilnom stanju.