Suđenje graničnom policajcu u Sarajevu: Na mjestu nesreće zatekli smo tijelo i motocikl, vozač Volva je pobjegao

prometna

... nastavljeno suđenje graničnom policajcu Admiru Čorbi (37), optuženom da je 5. studenog 2015. godine, upravljajući pijan automobilom Volvo, izazvao nesreću u kojoj je poginuo motorista Alen Šehović, piše Dnevni avaz.

Pobjegao sa lica mjesta

Prvi svjedok, policajac Hasan Dupovac, kazao je kako je na licu mjesta zatečeno samo tijelo nastradalog, njegov motocikl i dijelovi automobila sa kojim je udaren unesrećeni.

- Vršeći dužnost službene osobe, bio sam na očevidu te sam naknadno radio na slučaju. Na licu mjesta je bilo samo tijelo motocikliste i njegov motocikl. Primijećeni su ostaci vozila i prednja registarska tablica, na osnovu koje se zaključilo tko je vlasnik i koje je marke vozilo. Nakon toga, otišli smo na adresu vlasnika i utvrdili da je on automobil posudio Čorbi koji je njegov prijatelj. Uzete su izjave vlasnika vozila te Čorbine supruge, a sam Čorbo i automobil su pronađeni nedaleko od kuće vlasnika. Čorbo je bio u rastresenom stanju i vidno potresen. Sve je odmah priznao - kazao je jučer u sudnici policajac Dupovac.

Bio uznemiren

Drugi svjedok, policajac Enes Dervišević, je rekao kako je Čorbo na saslušanju bio vidno uznemiren te nije znao da je nakon nesreće motociklista podlegao ozljedama.

- Poslat sam na teren da pronađem vlasnika vozila marke Volvo. Isti je bio na adresi, ali se utvrdilo da je vozilom upravljao Admir Čorbo. Vozilo se nije nalazilo ispred kuće vlasnika nego nedaleko od kuće, a nakon obrade vozilo se nije odvezlo ispred stanice nego je najvjerojatnije završilo na vještačenju. Optuženi je surađivao i bio je dosta potresen događajem te je sve ispričao. Također, nije znao da je motociklista podlegao ozljedama - rekao je Dervišević.

Prema optužnici, Čorbo je 5. studenog 2015. godine, upravljajući Volvom sa 1,41 promila alkohola u krvi, udario u motor Keeway Matrix kojim je upravljao Šehović.

Nakon nesreće je nastavio voziti, gurajući motocikl ispod svog vozila u dužini od oko 150 metara, i ne pogledavši da li je Šehović živ i da li mu može pomoći. Da je Čorbo izazvao nesreću i usmrtio motoristu, policija je otkrila po tablici, koja mu je spala sa automobila na licu mjesta.

Majka i dalje ogorčena

Ročištu je danas prisustvovala i Dragica Kunić, majka poginulog Alena. Nakon ročišta nam je kazala da je ogorčena ovim sudskim procesom.

- Konačno smo dočekali ovaj proces, a kako vrijeme odmiče sve sam više ogorčena. Nadam se bar nekoj pravdi - kazala je Kunić.