Sudar kamiona i autobusa: Većina od 28. ozlijeđenih državljani BiH

Policija Srbije
Osmero ozlijeđenih, od kojih dvije teško, smješteno je u bolnici u Gornjem Milanovcu.

Teže ozljede glave i lica zadobio je vozač "Autoprevozovog" autobusa Dušan Runjo iz Banje Luke, a prema informacijama iz kragujevačke bolnice, njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Ljekar bolnice Miro Lazarević rekao je da je 20 putnika otpušteno poslije ukazivanja pomoći. On je rekao da će osmero zadržanih putnika biti danas ponovno pregledano i da bi većina mogla biti puštena na kućno liječenje.

Autobus koji je prometovao na relaciji Niš - Banja Luka kretao se iz pravca Preljine, a kamion iz pravca Gornjeg Milanovca.

Prema informacijama iz Prometne policije u Čačku, većina putnika u autobusu je iz BiH. Prema riječima putnika, nakon sudara iz kamiona su poispadale boce sa jestivim uljem koje se prolilo po putnicima

Istražuje se uzrok nesreće zbog koje je promet na Ibarskoj magistrali bio u prekidu oko dva sata.

Banjalučki "Autoprevoz" uputio je svoje predstavnike u Čačak, kako bi se utvrdili uzroci sudara, potvrdio je Goran Starčević, izvršni direktor za sektor prometa u "Autoprevozu" Banja Luka.

Starčević je rekao da još nemaju potpune informacije kako je došlo do nesreće te da su poslali svoju ekipu koja treba da se uvjeri u stanje vozača i putnika te autobusa.

"Ne možemo prejudicirati kako je došlo do prometne nesreće i kontakta autobusa i kamiona", kazao je Starčević i odbacio, kako je naveo, neke "zlurade navode" o neispravnosti "Autoprevozovog" autobusa.
(srna)