Sud u Brčkom odredio pritvor i četvrtom osumnjičenom za ubojstvo

Brčko, osumnjičeni, pritvor, istraga

Nakon što je određen pritvor trojici osumnjičenih za otmicu i ubojstvo E. Z. iz Čelića, Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor i četvrtom osumnjičenom za suizvršiteljstvo u spomenutim teškim kaznenim djelima od 17. studenoga.

Pritvor S. Š. (20) iz Brčkog, uhićenom 7. prosinca, nakon bjekstva, određen je zbog postojanja opasnosti od bijega, te iz razloga zbog kojih je pritvor ranije određen i ostalim osumnjičenima, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

Podsjetimo, pritvor ranije uhićenom u ovom slučaju S. H. (40), S. D. (22) i N .H. (26). određen je zbog bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, odnosno da će ometati postupak utjecajem na svjedoke, sudionike ili prikrivače.

Osim toga, pritvor prema svim osumnjičenim opravdan je kaznenim djelom za koje se sumnjiče, za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice.

Tužiteljstvo, u suradnji s Policijom Brčko distrikta, nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu radi dokazivanja kaznenih djela otmice i ubojstva, navodi se u priopćenju.